VATERPOLISTI su u poslednjem trećem kolu grupe A SP do 18 godina u Buenos Ajresu posle peteraca savladali Crnu Goru sa 18:16 (4:1, 1:4, 5:5, 3:3 – 5:3) i kao pobednici grupe direktno su se plasirali u četvrtfinale.

ДЕЛФИНИ ПОТОПИЛИ ЦРНОГОРЦЕ: Ватерполисти славили после петераца и пласирали се у четвртфинале Светског првенства до 18 година

Foto: Profimedia

Prethodno su nadigrali SAD sa 20:13 (6:3, 6:5, 4:4, 4:1). Podsetimo, u prvom kolu su matirali Mađarsku sa 13:12.

Duel sa Crnogorcima bio je neizvestan sve dok Luka Gladović sa peterca nije stavio tačku na dramu. Naši su poveli sa 4:1, ali su „ajkule“ u drugoj četvrtini preokrenule na 5:4.Od tad se igralo gol za gol, da bi u poslednjoj četvrtini Crnogorci poveli sa 13:11. Uspeli su naši u finišu da izjednače na 13:13 i u penal seriji sruše velikog rivala. Od Srba niko nije promašio, dok je Savić u trećoj seriji zaustavio šut Stupara. U ekipi Miloša Sakovića najefikasniji su bili Gladović sa pet i Đokanović sa četiri gola.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Protiv Amerikanaca naši su meč rešili već posle dva minuta, kada su poveli sa 5:0 i veliku prednost nisu ispuštali do kraja. Odskočili su Gladović sa šest i Krstić sa pet pogodaka.

Noćas su se sastali Mađarska i SAD.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Tabela: Srbija 8, Crna Gora 4, Mađarska 3, SAD 0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst