Denis Buntić, bivši hrvatski rukometni reprezentativac kojeg je supruga prijavila za nasilje u porodici u alkoholiziranom stanju, snimljen je na Kupresu dok se s čašom u ruci penje na pozornicu tokom koncerta Dejana Matića i dobacuje bubnjaru. Na kraju je morao intervenirati zaštitar.

Sve se odigravalo u subotu 30. decembra, na nastupu popularnog Dejana Matića u sklopu Kupres Winter Festa.

-Nekoliko puta se pokušavao popeti na pozornicu i doći do Matića, a zaštitari su ga zaustavljali. Nije radio prevelike probleme, iako je bio pijan. To se sve događalo usred koncerta, oko 1.45 ujutro – rekao je jedan od prisutnih.

Na snimku se vidi kako Buntić pruža ruku bubnjaru usred svirke, kako pokušava održati ravnotežu na pozornici te kako nakraju do njega dolazi zaštitar i govori mu nešto na uho, a Buntić diže čašu u zrak i pjeva. Nije iskazivao nasilje, ali Dejanu Matiću nije bilo baš prijatbo, pa je obezbjeđenje reagovalo.

Podsjetimo, Buntića je supruga Klara još 22. septembra prijavila zbog nasilja u porodici. Prijavila ga je da ju je pretukao u kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom. Tokom pretresa kuće, policija mu je pronašla cijeli arsenal oružja, uključujući automatske puške i zolje. Svejedno, sud u Ljubuškom na kojem mu godinama radi majka, odlučio je da ne mora u pritvor.

Originalni tekst