Zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela terorizam, koordinisanom akcijom BIA i MUP, juče u 10 sati, uhapšen je Armin Alibašić, ekstremni sljedbenik vehabizma iz Novog Pazara.

Alibašić je uhapšen nakon njegove objave na društvenoj mreži Fejsbuk tokom prethodnih dana, u kojoj je istakao da je “nekada potrebno uzeti pravdu u svoje ruke”. Uz to, navodio je i kako je “zaista snaga u gađanju”, objavivši u prilogu i video snimak kako koristi vatreno oružje u jednoj streljani na području Beograda.

-Uhapšen je vehabija jer je okačio snimak iz streljane i zato što je napisao “treba biti precizan” ili “treba pogoditi u metu”. Što znači, trebalo bi uhapsiti svakoga ko je u streljani ili uhapsiti svako dijete ili svakog čovjeka? Čitao sam svuda u medijima, ovaj mali Kosta nosio je filter, masku, koja se poredi sa onim filmom. Dakle, uhapsite sve ljude sa maskom, zbog ‘ne daj bože’. Izgovor zašto je uhapšen musliman je preventive radi…

-Ima pravo on da napiše šta želi iz streljane. Sloboda govora! Onda ulazite i hapsite sve po komentarima koji su pisali: “Bravo, Kosta! Svaka čast, Kosta!” Hapsite sve! Govore na televiziji da je mali podstaknut islamskom organizacijom – ljutito je konstatovao Dragojević na društvenoj mreži Instagram.

Originalni tekst