Tema perverznog insinuiranja prema deci od strane autoriteta problem je o kojem se ne govori dovoljno. Ne mislimo tu na medijsku histeriju kada se već dogodi neko krivično delo ili se obelodani priča o zlostavljanju, podvođenju i iskorišćavanju dece i mladih, već o edukativnom sadržaju namenjenom deci i roditeljima, koji bi predupredio ovakve jezive zločine.

Da su se nastrani umovi infiltrirali u sve pore društvenog života, od politike do crkve, više i nije specijalna tajna, ali se i dalje detalji pokušavaju sakriti od široke populacije. Tu su deca najranjivija, jer ne razmišljaju i ne znaju da im sa te strane preti možda i najveća opasnost.

Decu u današnjem svetu vreba toliko različitih izazova da čak i jednostavne knjižice za učenje jezika imaju dve različite poruke za decu i odrasle. Ova knjižica se pre svega može smatrati sadržajem za odrasle, pa tek onda za decu. Dvosmislene i ne toliko skrivene poruke nasmejale su roditelje koji su odlučili da ovo ‘specijalno izdanje’ podele sa svetom. Njihov klip je postao viralan i video ga je zaista ogroman broj ljudi širom sveta.

Roditelj koji čita detetu slikovnicu o svingerima, zapravo čita priču o dečaku i devojčici koji vole da se ‘svinguju’, odnosno ljuljaju na igralištu, ali i na plaži, pod zvezdama i na mnogim drugim mestima.

U tekstu devojčica voli da se ’ljulja’ sa njih šestoricom, sa dečacima i devojčicama, sa igračkama i raznim voćem. Postoji mnogo dvosmislenih simbola u ovoj bojanci, gotovo na svakoj stranici, a pominjanje jednoroga takođe ima seksualnu konotaciju.

Naime, jednorog, odnosno ’unicorn’, je termin koji se koristi za biseksualnu devojku koja, kao treća strana, uživa seksualne odnose sa heteroseksualnim parom.

Podržavajući seksualne slobode između dve odrasle i punoletne osobe, ne možemo da ne pomislimo da je ovakav vid uticaja na malu decu zaista, najblaže govoreći, prevazišao granicu dobrog ukusa. Svima koji iole razumeju engleski jasno je o čemu se radi u ovoj dečijoj knjižici, a roditelji i deca zaista mogu da vide dve paralelne stvarnosti i istine.

Kako se vama čini ova slikovnica o ’ljuljanju’ dečaka i devojčica?

Silovanje i pedofilija su za vreme cara Dušana imali surove kazne: „Da mu se obe ruke odseku i nos sareže“

Original Article