Dvanaestogodišnji Momir L. preminuo je u petak u Borči, a ova vest rastužila je prijatelje, komšije i njegove vršnjake.

Kao da ova katastrofa nije bila dovoljna za porodicu, pa je Osnovna škola “Jovan Ristić”, koju je Momir pohađao, u subotu ujutru organizovala deljenje novogodišnjih paketića uz gromoglasnu muziku koja je uznemirila okolne stanare koji su rekli da su zgranuti bestidnošću direktora i lokalnih opštinara.

Tužne vesti da je dvanaestogodišnji Momir L. preminuo u petak u Borči, rastužile su sve građane ovog dela Beograda.

Plakale su komšije, prijatelji i njegovi vršnjaci koji su se sedeli sa njim u školskoj klupi. Prema rečima komšija, Momiru je odjednom pozlilo, nakon čega je otišao u bolnicu, a već u petak preminuo.

Skrhana porodica, koja zbog tragedije nije mogla da dođe k sebi, u subotu ujutru je doživela pravo poniženje od Osnovne škole „Jovan Ristić“, koju je Momir pohađao.

Kako kaže Dejan Vukićević, zastupnik organizacije „Pravda i pravo za Srbiju“, u subotu ujutru, nakon nepuna 24 sata od smrti Momira, škola je organizovala deljenje novogodišnjih paketića i to uz bučnu muziku.

– Lični sam svedok i moje dete ide u tu školu. Direktno sam vezan za tu porodicu preminulog dečaka. Priredba je bila u subotu i tada su deljeni paketići. Zgrozio sam se da su ljudi toliko mogli da budu bezdušni. Treštala je muzika, a sve to manje od 24 sata od smrti dečaka. U tu školu idu njegova sestra i brat, pa da li je to normalno. Ne mogu da verujem da je direktor škole mogao da odobri ovakav događaj. Kakve reči utehe se mogu dati porodici, a još da na to neko pravi proslavu, koja je probudila ceo komšiluk, to je potpuno degutantno od strane opštinara – rekao je Vukićević u izjavi za Nova.rs.

On kaže da je sve to moglo da se izmesti u neku drugu školu, ali da očigledno niko nije vodio računa o porodici.

– Dete je treniralo fudbal u Crvenki i bilo je zdravo dete. Pozlilo mu je, uveče je otišao kod lekara i ujutru je preminulo. Ja sam poslao mejl Ministarstvu prosvete kako bih zatražio smenu direktora škole. Ne znam čija je ovo korist zaista i velika je sramota za celu školu, šta je trebalo direktoru jedne škole da ovo sebi dozvoli. Deca bi se radovala da su dobila paketiće i bez muzike – zaključio je Vukićević.

Škola nema vremena za komentar

Novinar našeg portala pokušao je da kontaktira Osnovnu školu „Jovan Ristić“ u Borči, ali oni nisu bili raspoloženi za izjavu.

– Nemam vremena – kratko su rekli i nakon toga prekinuli razgovor.

Original Article