U leskovačkom ogranku kompanije Jura danas (26. decembar) je upriličena podela novogodišnjih paketića. Oko 3000 radnika pomenute kompanije sa decom su formirali kolonu na ulazu u fabriku i satima čekali kako bi došli do paketića.

Većina roditelja glasno je negodovala što su prinuđeni da više sati stoje na hladnom vremenu sa decom.

– Ćerkica mi je promrzla. Stojali smo ovde u redu na vetrometini punih sat i po vremena i tek smo došli do pola. Ovo nije humano – požalio se jedan radnik za portal Rešetka i dodaje da je odustao od čekanja paketića za svoje dvoje dece.

– Na kraju sam se okrenuo i otišao kući. Važnije mi je zdravlje dece nego njihov paketić – dodaje ovaj roditelj.

On kaže da mu je rečeno da je u unutrašnjosti fabrike bila organizovana predstava kostimiranih Miki i Mini Maus i slikanje ispred jelke, ali da je to trajalo do 13 časova. Više stotina ljudi u tim trenucioma je i dalje čekalo sa decom na paketiće ispred pogoda fabrike.

Novinari nisu uspeli da saznaju da li je podela paketića organizovana kao sindikalna akcija ili je u organizaciji uprave fabrike, jer niko od nadležnih nije odgovarao na njihove pozive.

Kako javlja Rešetka, kompanija je organizovala podelu paketića u skladu sa epidemiološkim merama, te u prostoru gde su deljeni pokloni nije moglo da ulazi više od troje dece.

Izvor: Rešetka

Pelene, trovanja, seksualno zlostavljanje i druga neljudska poniženja radnika u Srbiji

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)