KOŠARKAŠKU reprezentaciju Francuske će u narednom periodu sa klupe predvoditi Frederik Fotu, ali na raspolaganju mu neće biti Nando de Kolo.

ДЕ КОЛО ОДСВИРАО КРАЈ: Француски кошаркаш се опростио од репрезентације

Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Iskusni plejmejker okončao je reprezentativnu karijeru. Poslednji meč za „trikolore“ odigrao je u finalu Olimpijskih igara proti Sjedinjenih Američkih Država.

Košarkaš Asvela se od nacionalnog tima oprostio emotivnom porukom na društvenoj mreži „X“.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
–> BONUS KAKAV STE ŽELELI —

– Jednog dana postanete deo reprezentacije, nosite taj dres koji je bio vaš san i sve vreme želite jednu stvar: uspeh. Sada je došao dan kada se ta avantura završava. Sada mogu da kažem da sam bio tu i da će moj doprinos zauvek ostati zapisan u istoriji reprezentacije. Od debija 2008. do Olimpijskih igara 2024. godine i srebrne medalje, uključujući i evropsko zlato… Prihvatio sam i sporednu ulogu jer uvek želim da budem u službi reprezentacije kako bi postigo uspeh – napisao je De Kolo.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
–> BONUS KAKAV STE ŽELELI —

De Kolo je odigrao 209 utakmica za Francusku i osvojio šest medalja sa najvećih takmičenja – srebro na Eurobasketu 2011, zlato na istom takmičenju dve godine kasnije, potom bronzu 2015, zatim bronzu i na Mundobasketu 2019, te srerbne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju i Parizu.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst