Uoči početka sinoćnje utakmice između Toronto Reptorsa i Milvoki Baksa, trener kanadske ekipe Darko Rajaković, očiju punih suza, oprostio se od Dejana Milojevića.

„Šaljem najdublje saučešće porodici mog bliskog prijatelja, čije je srce na žalost prestalo da kuca. Znali smo se još otkako sam bio tinejdžer. Bio je uzor, veliki igrač, trener, čovek i suprug. Iskreno sam mu se divio i imao sam ogromno poštovanje prema njemu.  Ostavio je za sobom suprugu i dvoje dece i bogatu zaostavštinu. Ovo je jako tužan dan za ceo košarkaški svet“, rekao je Rajaković.

Torontov trener je istakao Milojevićev doprinos za razvoj mladih igrača i sreću da radi u Megi, rasadniku košarkaških talenata.

„Trenirao je i Nikolu Jokića. Mnogi NBA igrači prošli su kroz njegove ruke. Mnogima je pomogao da naprave sledeći korak u karijeri. Veoma je uticao na mlade ljude. Kada je postao trener, imao je veliku sreću da je mogao da trenira tim kao što je Mega u Beogradu“.

Podsetio je i na igrački doprinos svog prijatelja.

„Iako je bio tek nešto viši od dva metra, bio je najbolji skakač i dabl-dabl mašina u Evroligi. Igrao je za reprezentaciju i uspeo je da osvoji evropsko zlato. U Partizanu je bio izuzetno uticajan košarkaš.

Iznenadnim odlaskom, otrkrio je Rajaković, neostvarena je ostala jedna velika želja Milojevića.

„Poslednji put kada smo pričali, govorio je o reprezentaciji Srbije i svom snu da jednog dana postane njen selektor. Pričali smo o planovima i trenerskim snovima. Imali smo priliku da jedan drugom podelimo svoje trenerske snove“.

U Dekijevu čast, otkrio je Rajaković nakon utakmice, Toronto Reptorsi utakmicu su otvorili akcijom koju je upravo Milojević doneo u NBA. I iz nje, naravno, poentirali.

„Pre utakmice, rekao sam mojim igračima da ih volim. A prva akcija na utakmici – bila je to akcija koju je Milojević doneo u NBA. Ovu pobedu posvećujem njemu“.

Some things are bigger than basketball. Raptors’ HC Darko Rajaković, asked about the death of Dejan Milojević, answers through tears:

„I told my guys I loved them. And the opening play of the game was an ATO that (Dejan) brought to the NBA…“

„I dedicate this team win to him.“ pic.twitter.com/655e8PnjsA

— Hot Hand Theory (@HotHandTheory) January 18, 2024

Post Views: 39

Originalni tekst