REPUBLIKA Srpska proslavom 9. januara – Dana Republike nikoga ne ugrožava i obaveza je svih da čuvaju Republiku i obeležavaju njene praznike, rekao je Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića.

ДАРКО МЛАДИЋ: Српска слави свој празник и никога не угрожава

Foto: Predrag Mitić/Novosti ilustracija

– To je naš praznik. Naravno da ćemo da ga obeležavamo i slavimo. Treba svake godine dostojno praznovati Dan Republike. Nadam se da će oni kojima to smeta jednog dana shvatiti da nema razloga za tim – rekao je Darko Mladić.

On je potvrdio da će prisustvovati proslavi Dana Republike 9. januara u Banjaluci kada Republika Srpska obeležava 32 godine postojanja.

Darko Mladić je istakao da Republika Srpska proslavljanjem svog praznika nikoga ne uskraćuje za bilo kakva prava i da ne vidi zašto bi se u vezi sa tim uopšte dizala nekakva drama.

– Ali, to je na njima. Na nama je da čuvamo svoju Republiku, da obeležavamo njene praznike i datume i da gledamo da na što bolji način živimo sa svojim komšijama, da nas konačno poštuju. Mi se ne mešamo drugima kako će svoje praznike da slave – rekao je Darko Mladić.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

SRBI GLAVNA VEST U RUSIJI! Ono što se desilo u Beogradu ganulo je sve Ruse (FOTO)

Originalni tekst