Dok cela planeta priča o pikanterijama iznetim u autobiografiji princa Harija, kraljevska porodica ne primećuje “slona u sobi” i ignoriše pitanja, ali je Vilijam rešio da na svoj način odgovori

Princ VIlijam i kraljevska porodica ne komentarišu tvrdnje princa Harija
Princ VIlijam i kraljevska porodica ne komentarišu tvrdnje princa Harijafoto: EPA-EFE/Nancy Lane / POOL

Memoari princa Harija ustalasali su britansku javnost. Nakon što je objavljena knjiga “Rezerva”, medije su preplavali ispovesti vojvode od Saseksa i sina kralja Čarlsa o odnosu s porodicom, a najviše pažnje je posvetio problemima koje ima s bratom Vilijamom.


Dok svet bruji o novoj drami u britanskoj kraljevskoj porodici, njeni članovi se trude da normalno obavljaju svoje dužnosti.

Ipak, pri susretima znatiželjni građani ne uspevaju da se suzdrže, pa dobacuju kralju Čarlsu III i njegovom nasledniku princu Vilijamu, pitaju ih jesu li pročitali Harijevu autobiografiju, šta misle o njoj, hoće li mu oduzeti titulu, kako se osećaju…


Sve ovo kralj i princ podnose ćutke i čekaju da oluja prođe, a sada je Vilijam napravio izuzetak i odlučio da odgovori na jedan ljubazan komentar.

Naime, tokom njegove posete Liverpulu, 81-godišnja Silvija se rukovala s princem VIlijamom i, ne pominjući Harija, ali očito aludirajući na aktuelnu situaciju, rekla mu:


Samo tako nastavi, Vile, Liverpulci te vole.


Princ se nasmešio i odgovorio:


Učiniću tako.

Princ i princeza od Velsa u liverpulu
Princ i princeza od Velsa u liverpulufoto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Sutradan je Vilijam bio u poseti Birkenhedu, gde ga je jedan novinar ništa manje ljubazno pitao:


Vaše kraljevsko visočanstvo, jeste li imali priliku da pročitate knjigu vašeg brata?


Ipak, stariji sin kralja Čarlsa i princeze Dajane ničim nije pokazao da je čuo pitanje i nastavio je da korača sa svojom suprugom Kejt Midlton.

Originalni tekst