Poznati pevač koji je bio deo pobedničke grupe na Beoviziji pre skoro dve decenije, tek sada je obelodanio pozadinu skandala koji je tada nastao

Kada je 2006. godine na „Beoviziji“ pobedila crnogorska grupa „No name“ čiji je član tada bio Danijel Alibabić iako su realni favoriti i pravi pobednici bili „Flamingosi“, koji su napravili neverovatno popularnu pesmu „Ludi letnji ples“ u duetu sa pokojnim Luisom, dogodio se neverovatan skandal.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Srbija i Crna Gora tada su na Evroviziji nastupali kao jedna država, a nesuglasice su se odrazile na muzičko takmičenje „Beoviziju“. Danijel Alibabić gostujući u jednoj emisiji sada odgovara na pitanje da li je sve bilo namešteno tako da crnogorski bend ode na „Evroviziju“:

– Jeste!

Tvrdi da su i delegacija Srbije i delegacija Crne Gore znale da će biti takvog pokušaja:

– To je zapravo bilo takmičenje između RTS-a i RTCG-a, a deblji kraju su izvukli učesnici – rekao je Alibabić i dodao:

Foto: Foto: Promo

 

– Tada je postojala Montevizija, crnogorski nacionalni izbor i Beovizija, nacionalni izbor Srbije. Prvo mesto na Monteviziji osvojio je Stevan Fedi, a No Name je bio drugo mesto. U Srbiji su Flamingosi osvojili prvo mesto, a Ana Nikolić sa pesmom Romale Romali drugo. Žiri iz Srbije dao je nula bodova Stevanu Fediju jer je on bio favorit, a da ne bude da svima iz Crne Gore daju nula bodova, nama tj. grupi No Name su dali četiri. Žiri iz Crne Gore dao je i Flamingosima i Ani Nikolić nula bodova. To je bila ta razlika.

Ipak kako je kao organizator RTS tada imao poslednju reč, odlučeno je da niko ne ode na Evroviziju:

– Loptiva je bila na RTS-u i odlučeno je da niko neće predstavljati tadašnju državu iako smo mi regularno pobedili.

sledeća vest

Originalni tekst