Fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras protiv Danske u poslednjem kolu C grupe igra za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

ДАН ОДЛУКЕ! САД ИЛИ НИКАД: Орлови бију битку против Данске за осмину финала

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Kao i protiv Slovenije Srbija će igrati na „Alijanc areni“ u Minhenu, ali sada od 21 sat. Kalkulacija je jasna – pobeda vodi u drugi krug i duel sa Nemačkom u osmini finala, osim u slučaju da Slovenija priredi senzaciju i savlada Englesku, tada bi srpski tim takođe prošao dalje, ali kao trećeplasirani i išao na pobednika E ili F grupe.

Postoji i „luda kombinacija“ po kojoj bi Srbija sa remijem protiv Danske, uz puno golova, mogla do osmine finala.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Da bi se to desilo potrebno je i da Slovenija izgubi od Engleske sa bar dva gola razlike i da Portugal ne izgubi od Gruzije, a Turska da savlada Češku. Selektor Dragan Stojković još nije doneo odluku da li će igrati sa jednim ili dva napadača, a u u startnih 11 očekuje se Lazar Samardžić.

– Razmišljamo o svim segmentima kad je naša formacija u pitanju. Biće promena, ali ako vam kažem jedna, dve ili tri, šta vam to znači. Utakmica se ne igra 45 minuta, treba razmišljati ko će početi, ko će biti na klupi i šta mi treba da uradimo da imamo oružje na klupi, da privedemo meč kako treba u naš tok. Treba biti inteligentan po pitanju startne pozicije, ali i klupe, jer i klupa je danas mnogo važna -rekao je Stojković na konferenciji za medije u Minhenu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Srbija je izgubila od Danske u sve tri međusobne utakmice, a Stojković smatra da je sada vreme da Srbija pobedi.

– Znali smo da je Engleska važna utakmica, ali sada je Danska najvažnija. I dobro je što igramo u 21 sat. Oni igraju čvrsto, organizovano, mnogo se žrtvuju na terenu. Tri puta smo izgubili i sada je vreme da promenimo istoriju. Probaćemo sve što je do nas da dođemo do pobede – poručio je Stojković.

BONUS VIDEO DAN POSLE: Pola tima Srbije izašlo na trening posle remija sa Slovenijom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Originalni tekst