(Beta) Ivica Dai najotrije je danas osudio izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grli Radmana i saoptio da e Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputiti Hrvatskoj protestnu notu.

U Hrvatskoj se sistematski godinama unazad gradi atmosfera mrnje prema Srbiji i srpskom narodu. Samo jedan od takvih primera je izjava hrvatskog ministra spoljnih poslova Grli Radmana, kojom napada Srbiju i predsednika Aleksandra Vuia, naveo je Dai, a saoptilo Ministarstvo spoljnih poslova.

Grli Radman je ranije izjavio da Vui mora da odlui na kojoj e stolici sedeti, aludirajui na njegove pokuaje da zadri dobre odnose i sa Rusijom i sa Evropskom unijom.

Vui moe biti trabant i satelit Rusije, ali maligni uticaji Rusije na Zapadnom Balkanu nee biti doputen, izjavio je Grli Radman.

Dai je rekao da niko nema pravo, a ponajmanje Hrvatska, da deli lekcije i brutalno se mea u unutranje stvari Srbije.

Srbija je zemlja koja vodi suverenu i nezavisnu spoljnu politiku, koja je u interesu iskljuivo naih graana i naeg naroda. Srbija i Vui nisu niiji trabanti. Hrvatski ministar nije nauio lekcije iz istorije, pa zaboravlja, ili bi eleo da se zaboravi, da je Hrvatska bila najverniji trabant Austrougarske i nacistike Nemake, sa Nezavisnom Dravom Hrvatskom, koja se borila ak i posle Hitlerovog samoubistva, sve do 15. maja, est dana posle kapitulacije Nemake, rekao je Dai.

Bili su kao trabanti vei nacisti od nacista. Mi smo sluge samo Srbije i naih graana, poruio je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vui napisao je jue na Instagramu da se hrvatski ministar spoljnjih poslova Gordan Grli Radman ne samo brutalno mea u unutranje stvari Srbije, ve po obiaju lae i vrea srpski narod i preti graanima Srbije.

Post Views: 37

Originalni tekst