Crnogorski pjevač Dado Polumenta tvrdi da su mu svi uspjesi, slava i bogatstvo manje važni u poređenju s porodicom. Buran ljubavni život i porodične trzavice danas su zamijenjene mirnim životom.

Dado je nedavno gostovao u Sarajevu gdje je, kao i svaki put do sada, oduševio sarajevsku publiku. Nije krio sreću zbog novog albuma „Alea“ kojeg je nedavno objavio, koji je, kako kaže, njegova slika i prilika.

Polumenta je govorio o svom privatnom životu, karijeri, amidži Šaki, ali i supruzi Ivoni.

– Puno mi je srce kada je ovaj album u pitanju jer su pjesme temeljno rađene dugo godina. To je nešto što je Dado jedan kroz jedan i nisam kalkulisao. Išao sam srcem sto posto i vjerujem da je ovo album koji će mnogo duže da traje, od svih dosadašnjih. Ovo je nešto što će ostati iza mene – rekao je na početku razgovora Polumenta.

Istoimena pjesma „Alea“ posvećena je njegovoj kćerki, a pored ove još nekoliko pjesama nose nazive po ženskim imenima, poput “Lejle”.

– Moja svaka pjesma posvećena je nekome i to je živa istina. Nešto što sam prošao u životu, nešto iz čega sam izvukao poentu i o čemu mogu da pričam. Kod mene to sve mora da ima smisla i da bude povezano sa životom. Kako su nekada bile pjesme „Od vina, od vina“ ili „Dama“. U tom periodu sam mogao da pjevam to, jer sam to i živio, jer kako život prolazi, kako starimo, mijenja nam se i fokus, razmišljanje i prioriteti. Smatram da je za moje godine ovaj album stvarno nešto što je vrhunsko i zaista može jako puno poruka da prenese ljudima. Nije mi smisao u spotovima pokazivati gole žene, vile, alkohol, auta. Mislim da je to sve već viđeno – rekao je Polumenta.

Publiku je oduševio i duetom „Zar je ljubav to“ kojeg je radio s Denialom Ahmetovićem.

– Zaista je jedan poseban umjetnik i ne samo on, već svi ljudi na albumu s kojima sam sarađivao. Mi smo se sreli u Sarajevu na sabah-namazu i od toga je krenula priča i nismo se mogli razdvojiti naredna četiri sata. Od tada sam osjetio tog dečka i osjetio sam da je puno više od pjevača. Smatram da je jako talentovan kompozitor, tekstopisac, producent. Njegovo pjevanje je za čistu desetku, a i kao čovjek je lik koji život shvata mnogo dublje. Na novom albumu nema niti jedne osobe koja ima neku mrlju u svom životu – rekao je Polumenta.

O svom odnosu sa Šakom Polumentom nam je otvoreno pričao, te poentirao da je porodica najveća svetinja.

– Mi ćemo uvijek biti u vezi. Mi smo u krvnom srodstvu. Šako je moj amidža, rođeni brat mog oca. Porodica je svetinja i sve na svijetu. I dok sam živ, voljet ću i poštovati tog čovjeka – rekao je Polumenta.

Dado iza sebe ima dva propala braka, a onaj sa sadašnjom suprugom, po svemu sudeći, cvjeta. Ivona ga je uspjela zadržati i promijeniti.

– Ivona mi je pružila ljubav i to je to. To je nešto posebno čim je ona toliko utjecala na mene, promijenila me i zadržala, jer ja sam tražio neku vanserijsku ljubav. Ja sam veliki emotivac i trebalo je mene saslušati, razumjeti, shvatati, kako kažemo, zaliječiti mi sve rane iz djetinjstva i mladosti, jer sam ja mislio da nikad u životu neću naći ženu koja će tako da mi odgovara u svakom smislu. Mislim da je to dar od Boga. Mislim da je problem bio u meni što sam ja htio prije vremena da nađem tu ženu i pogriješio sam u tom smislu – kazao je Polumenta.

Sara Čengić

Žena je stub kuće

O odnosu s njegovim sinom iz prvog braka se mnogo pričalo.

– Odnos s mojim sinom sve je bolji i bolji, jer to je dijete razdvojenih roditelja i posebno smo obratili pažnju na njega. Otkako je Ivona ušla u moj život sastavila je cijelu porodicu. Kada kažu da je žena stub kuće, ja mislim da je žena ne jedan, nego tri stuba – rekao je Dado.

Originalni tekst