On je istakao da SPS ostaje faktor političke strabilnosti i državnog jedinstva i da je stranka spremna i očekuje da nastavi saradnju sa Srpskom naprednom strankom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na parlamentarnom nivou i u formiranju izvršne vlasti.

Dačić je ocenio da je važnio da je parlament konstituisan u zakonom predviđenom roku i dodao da su počeli da teku rokovi za formranje vlade.

„Nije dobro ponašanje jednog dela poslanika opozicije, ja sam poslanik od 1992. godine i nikada se nije dogodilo da konstitutivna sedninca počne uz psovke i pretnje“, konstatovao je Dačić i naglasio da je to presedan u parlamentarnom radu, a ne to što prvog dana nije izabran predsednik parlamenta.

Dačić je naglasio da je pred Srbijom mnogo posla i izazova, pre svega kada je reč o sazivanju sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i oko pitanja da se Ohridski sporazum uključi u pregovaračko poglavlje 35 čime bi se ugrozile evrointergreacije, kao i uključivanje onog dela sporazuma sa kojim se Vučić nije saglasio.

U takvim uslovima ovakva bruka u parlamentu nam nije potrebna, zaključio je on.

Originalni tekst