Dačić: Socijalisti i Srpska lista zajedno na izborima na Kosovu

Na vanrednim parlamentarnim izborima 14. februara na Kosovu tamošnji socijalisti nastupiče zajedno sa Srpskom listom, najavio je danas predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić posle sastanka s kandidatima za poslanike.

Ivica Dačić  Foto: Srđan Ilić
Ivica Dačić Foto: Srđan Ilić

Cilj zajedničkog nastupa je da "udruženim snagama budu jači u očuvanju nacionalnih interesa, u ostvarenju mira i sigurnosti i boljeg života naših građana na KiM", prenela je SPS reči Dačića.

On je rekao da će učešćem na izborima Srpska lista "potvrditi odlučnost srpskog naroda sa KiM da zajedno sa državnim vrhom Srbije nastavi borbu za opstanak i ostanak na tom prostoru".

"Ponovna pobeda predstavnika Srpske liste potvrdiće našu već jasnu poruku takozvanim prištinskim vlastima da ne mogu da zaplaše srpski narod na KiM u borbi za svoja vekovna ognjišta", izjavio je Dačić.

"Srpski narod na hrabar, dostojanstven i demokratski način dokazuje ispravnost svih odluka koje su donesene u cilju zaštite srpskih intersa na Кosmetu, a za koje se i ja borim i za koje sam se borio dok sam bio na mestu ministra spoljnih poslova Srbije", rekao je Dačić, sada predsednik Skupštine Srbije.

Dodao je da su "rezultati predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zalaganje Vlade Srbije najbolji demanti za sve one koji su takve odluke osporavali i negirali".

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article