Dačić: Sledeće nedelje razgovori o međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je predsednik Spoljnopolitčkog odbora Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister za sledeću nedelju zakazao sastanak na kojem će se razgovarati o međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji.

Ivica Dačić Foto: Srđan Ilić
Ivica Dačić Foto: Srđan Ilić

Dačić je za TV B92 rekao da će na sastanku biti reči o tome kako će se sprovoditi dijalog, koje će biti teme i format razgovora, ali je naglasio da očekivanja učesnika treba da budu realna.

"To znači da (dijalog) nema za cilj da uspostavi neku paritetnu ili prelaznu Vladu", istakao je Dačić.

Rekao je da je tokom poslednjeg razgovora s Mekalisterom, krajem decembra 2020. godine, dogovoreno da se ostavi vremena kako bi se razmislilo o "ključnim pitanjima" – kad će početi dijalog, ko će biti predstavnici EP, kao i o temama i formatu razgovora.

Dačić je ocenio da bi u dijalogu trebalo da učestvuju sve stranke koje predstavljaju "neku političku snagu" i dodao da će saslušati predloge i onih političkih aktera koji iz nekog razloga ne žele da učestvuju u njemu.

Demantovao je pisanja nekih medija da su se tokom razgovora on i Mekalister posvađali, što je dovelo do odlaganja razgovora.

"Niti smo se čuli, niti je razgovor bio predviđen. S Mekalisterom imamo veoma korektne odnose – ja lično, a i Srbija", dodao je on.

Govoreći o poslanici EP Tanja Fajon koja je potvrdila je da je Srbija tražila njeno izuzeće iz dijaloga, Dačić je naglasio da je Fajon "nekim svojim izjavama" sebe "diskvalifikovala" i da "veliki broj stranaka" ima kritičke primedbe na njeno ponašanje.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article