Ivica Dačić, šef diplomatije i prvi potpredsednik vlade, u emisiji „Hit tvit“ komentarisao je našu pobednicu na takmičenju „Pesma za Evroviziju“ Teya Doru, ali i drugoplasiranu Anđelu Ignjatović Breskvicu, koja je imala najviše glasova publike.

Srbija je 2. marta izabrala svog predstavnika na „Evroviziji“, a pobedu je odnela Teya Dora sa pesmom „Ramonda“.

Foto: ATAIMAGES

 

Iako je bila favorit publike, Anđela Ignjatović Breskvica je sa pesmom „Gnezdo orlovo“ zbog glasova stručnog žirija završila na drugom mestu, zbog čega su fanovi pevačice započeli žestok rat na društvenim mrežama, a reperka Sajsi MC koja joj je dala nula bodova doživela je pravi linč.

Ivica Dačić je prokomentarisao optužbe od strane opozicije, koja tvrdi da je vlast favorizovala numere.

Foto: Masha Bandjur

 

Nisam gledao, supruga mi je pokazala. Kad gledam pesme, mogu da imam i ja svoje simpatije. Bila je i treća dobra kompozicija tu, dodao bih. A kako da komentarišem to u svetlu politizacije cele ove priče… Nije mi jasno za šta opozicija sada optužuje vlast, za koju pevačicu? Za jednu ili za drugu? Kažu da je vlast bila za Breskvicu, a onda sam negde pročitao da je vlast favorizovala Teya Doru… – naveo je Dačić i dodao:

Hoću da kažem da je i meni možda ova pesma bila lepša… – rekao je političar, a onda je voditeljka postavila potpitanje:

– „Ova“? Koja tačno? – upitala je voditeljka „Hit tvita“.

Jedna od ove dve… Ali prijaviću se sledeće godine sa svojom pesmom – rekao je Ivica Dačić kroz smeh, a potom istakao da se samo šali:

Šalim se malo, nemojte da mislite da je ozbiljno – naveo je političar, koji je ipak odlučio da ne odabere jednu od ove dve strane.

sledeća vest

Originalni tekst