Na pripadnike policije u sredu uveče je ispaljeno nekoliko hitaca tokom rutinske kontrole taksi-vozila u Loznici. Poginuo je jedan policajac, drugi je povređen.

Prema nezvaničnim informacijama, u taksi vozilu nalazili su se strani državljani koji su pucali na saobraćajnu policiju.

Kako javlja RTS, u taksi-vozilu bili su putnici albanske nacionalnosti. Od posledica ranjavanja jedan policajac je preminuo, a drugi je povređen, nezvanično saznaje RTS u MUP-u.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je povodom napada na policiju u Loznici da postoje sumnje da je „reč o terorističkom napadu i organizovanom pokušaju koji dolazi sa KiM od strane albanskih struktura“.

„Postoje sumnje da je reč o terorističkom napadu i organizovanom pokušaju koji dolazi sa KiM od strane albanskih struktura. Utvrđujemo činjenično stanje i utvrđujemo da li je ta osoba čija su dokumenta ostala u kolima zapravo Artanov brat, koji je pobegao iz zatvora na KiM“, rekao je Dačić, prenosi N1.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je na konferenciji za medije, povodom ubistva srpskog policajca za koje je osumničen Albanac sa Kosova, naveo da raspolaže samo onim podacima koji su objavljeni u medijima.

„Nemam ništa dodatno, ali naši organi bezbednosti i reda prikupljaju informacije i molim vas da pratite saopštenja kosovske policije, MUP-a i Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore Kosova“, rekao je Kurti na konferenciji za medije.

Post Views: 98

Originalni tekst