Dačić: Kriminalci ostali bez moćne zaštite u državnim organima

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka ostali bez moćne zaštite u nekim državnim organima.

Aleksandar Vulin i Ivica Dačić Foto: Srđan Ilić
Aleksandar Vulin i Ivica Dačić Foto: Srđan Ilić

"Imali su uporište, ali očigledno je došlo do promena i njihove logističke veze su propale", rekao je Dačić na televiziji Pink i izrazio očekivanje da će istraga pokazati ko su ti ljudi.
On je dodao da nije lako obaviti ovakvu akciju jer ona podrazumeva veliki broj ljudi, ali da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je govorio o sastavu nove vlade obećao borbu protiv kriminala.
Dačić smatra da treba upotrebiti izraz "mafija" jer postoje svi elementi, navodeći da se svaka mafija "kao pijavica uhvati za policijske strukture, političare, medije, sudije".
Kada je reč o pronađenom snajperu Dačić je ocenio da "niko ne kupuje snajper što baš voli oružje nego sa nekom namerom", a to treba istraga da utvrdi.
Dodao je da su pre nekoliko godina zaplenjeni arsenali oružja u blizini Vučićeve kuće, da je bio napadnut u Srebrenici i da treba obratiti pažnju na bezbednost predsednika.
Na pitanje kako komentariše izjavu Belivuka kako je išao u Nikšić "na poziv da pomogne oko izbora" Dačić je rekao da je verovatno mogao da pomogne pritiscima, ucenama, pretnjama jer su "očigledno te stvari korišćene u prethodnom periodu", a da je Milu Đukanoviću Nikšić veoma važan.
"Ja ne mogu da verujem da su na tome bili angažovani, ali možda imaju neke posebne škole za kampanju", rekao je Dačić.
Govoreći o međustranačkom dijalogu, predsednik skupštine rekao je da je jedan od lidera opozicije Dragan Đilas pokazao "diletantizam i zlonamernost" kada je optužio evropske lidere i Ameriku kako "podržavaju fašistički režim u Srbiji", a ocenio je kao šizofreniju "da kažete kako je u vašoj zemlji profašistički režim".
Dačić je ponovio da međustranački dijalog treba da bude nastavljen prvog marta, sa poznatim pregovaračima, ali je i ponovio da je evropaka parlamentarka Tanja Fajom pristrasna i da su njena "fabrička podešavanja da je na strani opozicije".
O temama i učesnicima razgovaraće se u martu, rekao je Dačić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article