Dačić: Još jednom otvoriti javnu raspravu o promeni Ustava

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je potrebno još jednom otvoriti javnu raspravu na temu promene Ustava da bi se videlo da li je to ono što se zaista hoće.

Ivica Dačić Foto: Srđan Ilić
Ivica Dačić Foto: Srđan Ilić

Dačić je na televiziji Pink rekao da ta rasprava ne treba da traje previše dugo.
"Skupštinski odbor nije doneo odluku za promenu Ustava", rekao je Dačić dodajući da ukoliko bi bio raspisan referendum on bi morao da bude u ovom sazivu skupštine.
Ponovio je da je reč o promenama u izboru sudija i ocenio da su navodi o tome da će se menjati preambula o Kosovu "prazne priče".
Govoreći o međustranačkom dijalogu za poboljšanje izbornih uslova uz posredništvo poslanika Evropskog parlamenta Dačić je kazao da smatra da stranci ne bi trebalo da utiču na važne odluke Srbije.
"Ispada kao da se bunimo protiv Evropske unije, ali to nije tačno", naveo je Dačić dodajući da se to odnosi na sve strance.
Dačić je rekao da je većina kritika na račun vlasti došla iz domaćih političkih krugova, odnosno dela opozicije.
Na opasku voditelja da "ti političari cinkare i da se žale starateljima iz Evropskog parlamenta, a onda ti staratelji izdaju naređenja Srbiji" Dačić je odgovorio:
"Oni se obraćaju nekome za pomoć i kad se obraćate za pomoć onda slušate njihove savete…Mi smo spremni za razgovore i nije problem i da se o najtežim temama vodi dijalog", naveo je.
Dačić je kazao da sutra počinju onlajn razgovori političkih stranaka s evroparlamentarcima i da će prvi razgovor biti obavljen sa poslaničkom grupom Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, nakon čega će se razgovarati sa poslaničkom grupom Socijalističke partije Srbije.
"Posle toga će da razgovaraju s vanparlamentarnim strankama, a 7. maja će meni da se jave da bi me izvestili…u suštini taj dijalog neće početi pre juna meseca", kazao je Dačić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article