Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić doneo je odluku o ukidanju crvenog nivoa bezbednosnih pretnji od terorizma s obzirom na smanjeni nivo bezbednosnih izazova, rizika i pretnji od terorističkog akta.

Dačić je rekao da mere koje su naložene u skladu sa crvenim nivoom bezbednosnih pretnji od terorizma, prestaju danas od 19 časova, i prelazi se na žuti nivo, što je umereni stepen ugroženosti od terorizma, preneo je RTS.

U skladu sa žutim nivoom bezbednosnih pretnji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaće pojačane mere predostrožnosti i pozornosti, u cilju zaštite objekata od vitalnog značaja za Republiku Srbiju, ključne infrastrukturne objekte, tržne centre, bioskope, javne objekte i mesta masovnih okupljanja.

Prošle subote pripadnik Žandarmerije M. J. ustreljen je samostrelom u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu. On je u samoodbrani uzvratio vatrom i savladao napadača, koji je od zadobijenih rana preminuo.

Pripadnik Žandarmerije je operisan u Urgentnom centru. Napad je od strane tužilaštva okarakterisan kao teroristički akt, nakon čega je podignut nivo bezbednosti, a prisustvo policije u narednim danima bilo je pojačano i vidljivo na svim mestima javnog okupljanja.

Originalni tekst