Dačić: Dijalog ne može da zameni izbore

Ukoliko neko očekuje da dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima treba da zameni izbore ili parlament, pa da se njime pravi neka prelazna vlada ili menja vlast, onda bolje da u tom dijalogu ne učestvuje, ocenio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Ivica Dačić Foto: Srđan Ilić
Ivica Dačić Foto: Srđan Ilić

On je uoči razgovora sa posrednicima iz Evropskog parlamenta o nastavku dijaloga rekao da je neophodno utvrditi konkretne teme dijaloga koje po njegovim rečima, ne mogu da izlaze iz okvira izbornih uslova.

"Neću da dozvolim nikakva uslovljavanja i pravljenje cirkusa od demokratije i od parlamenta. Uostalom, ovo je za nas sporedan posao. Narodna skupština ima mnogo svojih redovnih obaveza", naveo je Dačić za današnji Blic.

On je krajem prošle godine izjavio da još nije jasno ko će biti uključen u međustranački dijalog, pošto pojedine stranke više nisu u parlamentu, a neke nisu učestvovale na izborima.

Dačić je pre nešto više od mesec dana najavio da će međustranački dijalog biti nastavljen početkom ove godine, ističući da je 90 odsto do sada dogovorenog u dijalogu koji je vođen na FPN-u i ispunjeno.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article