Dugo iščekivani zimski odmor je konačno stigao i brojni naši ljudi koji rade u Italiji, jedva su dočekali taj trenutak, spakovali su kofere i zaputili se u otadžbinu, gde su sa najmilijima ispratili staru i dočekali Novu godinu. Među onima koji su 2022. dočekali u Srbiji su Dragan i Gorica Živković iz Padove i Dušica Lalić iz Montekio Mađorea, nadomak Vićence.
Put rodne Češljeve Bare, kod Velikog Gradišta, Dragan Živković je sa suprugom Goricom, krenuo u nameri da proslave Novu godinu sa decom.

– Mi živimo za godišnje odmore, zimski i letnji i jedva čekamo priliku da idemo našim kućama. Koja prilika je bolja od zimskih praznika: Nove godine i Božića. Prvobitan plan je bio da sa ćerkom i zetom, koji su stigli iz Austrije, i sinom i snahom iz Italije, provedemo u porodicom krugu. Međutim iskrsle su nepredviđene situacije i deca koja su doputovala iz Beča i iz Padove, morala su da se vrate pre 31. decembra, tako da je porodična varijanta eliminisana. U poslednjem trenutku smo se odlučili..Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)