Na pitanje novinara Insajdera, da li je tačno da mu je Oliver Ivanović poslao poruku kada mu je zapaljen automobil, te da je u toj poruci napomenuo na koga sumnja, predsednik Srbije Aleksandar Vućić je odgovorio da nije tačno i da on ima sačuvane sve poruke.

– Poslao mi je poruku da treba da ga podržim, nisam pristao da ga podržim i to sam mu i napisao – rekao je Vučić novinarima 16. januara 2018, na dan kada je Ivanović ubijen.

Predsednik je zatim je u svom standardnom maniru, praveći grimase, napao novinarku i na njeno pitanje odgovarao pitanjem.

– Ne pitate vi to, da ja građanima objasnim šta vi pitate – bahato se nalaktio na govornicu predsednik i umesto odogovora na pitanje, krenuo da se “vadi”.

– Vi pitate jer biste hteli da kažete kako tu nešto ima, nekoga iz politike – krenuo je Vučić kroz ciničan osmeh i nešto što bi se u narodu nazvalo kreveljenje, i zaključio, da “ako ima nekoga iz politike, odgovaraće”.

– Ne dam vam da napravite od Srbije državu mafijaša i ubica. Niko od nas nije ubica – tetatralno je naglasio Vučič za govornicom tog dana kada je Oliver Ivanovć ubijen.

– Neću da dozvolim da nevine i časne ljude optužuju da su ubice. A ja sam vam rekao nešto, ne budu li ih pronašli ovi iz Kosovske policije, mi ćemo ih pronaći. Pronaći ćemo ih i odgovaraće – rekao je Vučić kroz polusmeh, a i otkrio nam da on zna da su ubice “oni”, odnosno da ih ima više koji su učestvovali u ubistvu Olivera Ivanovića i da ćemo vrlo brzo znati detalje.

Naglasio je da ukoliko kosovska policija i EULEX ne budu znali da urade svoj posao “mi čemo znati da napravimo onako kako treba.

Ne da predsednik novinarima da od Srbije prave državu mafijaša i gle čuda, samo godinu dana od ubistva Ivanovića, on postade glavni branilac Milana Radojčića, osumnjičenog za ubistvo koji je pobegao u Srbiju kada je kosovsko tužilaštvo podiglo prvu optužnicu.

– Milan Radoičić nije cvećka, ali sa svim što smo dobili od Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativne agencije, sa sigurnošću možemo da kažemo da Radojičić ni na koji način nije učestvovao u likvidaciji Olivera Ivanovića – kazao je predsednik Srbije u julu 2019. godine.

U nedelju, 16. januara su 4 godine od ubistva Olivera Ivanovića i 4 godine od samouverenog obećanja Aleksandra Vučiča da će brzo pronaći ubice.

Za ovu običnu pravdu koju tražimo u sudstvu i tužilaštvu znamo da je i spora i slepa, nego šta se desilo pa Vučičeva pravda ovoliko kasni?

Vlast vodi kampanju protiv Rade Trajković na isti prljav način kao protiv ubijenog Olivera Ivanovića

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)