thumbnail

Za mirovnim stolom u Istanbulu stvari su se pomerile sa mrtve tačke, ali je stanje na terenu u Ukrajini i dalje nepromenjeno. Nepromenjena je i politika Zapada prema našoj zemlji – uoči izbora stižu pretnje da nam je potreban novi Majdan, a naši građani ne mogu da glasaju na KiM.
Da li će se i šta promeniti nakon 3. aprila za Sputnjik otkriva predsednik Skupštine Srbije u tehničkom mandatu i lider SPS-a Ivica Dačić.
Kao bivšeg šefa diplomatije, pitamo ga – kako vidi rešenje sukoba u Ukrajini? Srbiji nije lako da se odupre pritisku Zapada zbog prijateljstva sa Rusijom, da li treba da očekujemo još veće pritiske? Šta je rezultat balansiranja Srbije – dva puta smo u UN stali na stranu Ukrajine i Zapada, ali nismo uveli sankcije Rusiji? Treba li Srbija da strahuje od drugog Majdana? Da li će Srbija da uvede sankcije Rusiji nakon 3. aprila? Vidi li naša država šansu za poslovanje sa kompanijama sa Zapada koje napuštaju Rusiju? Zašto se Dačić nije kandidovao za predsednika Srbije?Original Article