OD početka godine u Novom Sadu je postavljno 111 metalnih zaštitnih stubića, koji onemogućavaju nesavesne vozače da automobile parkiraju na zelenim površinama.

ДА АУТОМОБИЛЕ НЕ ПАРКИРАЈУ ГДЕ СТИГНУ : У Новом Саду постављају металне стубове да заштите зелене површине

Gradsko zelenilo

Ti mali stubovi su postavljeni u devet novosadskih ulica i kako u Zelenilu ističu, značajno pomažu očuvanju zelenih površina.

– Travnjake na Bulevaru vojvode Stepe smo ogradili sa 30 stubova, u ulici Miše Dimitrijevića sa 23, u Ravaničkoj ulici smo postavili 18 stubova … gde god su zelene površine na udaru nesavesnih vlasnika vozila, pokušavamo da ih onemogućimo da prave prekršaje i uništavaju travnjake i ukrasno šiblje i cveće – kaže Jelena Prica, pomoćnica direktora „Gradskog zelenila“.

Ona takođe ističe da će postavljanje stubića biti nastavljeno tokom narednih meseci i naglašava da je tokom prošle godine, radi zaštite novosadskih travnatih površina postavljeno ukupno, 1.556 metalnih zaštitnih stubića.

– Pažnja je posvećena travnjacima na Bulevaru Evrope, oslobođenja i cara Lazara, ulicama Felegi Tivadara, Save Kovačevića, Karađorđevoj, Koste Šokice, Gundulićevoj i Visarionovoj. Stubiće smo postavili i na Jugovićevu i u Veterniku, oko Pravoslavne crkve. Takođe, u toku je zimsko tretiranje zelenila zaštitnim prepratima, sadnja drveća na više lokacija, a počinje i generalno prolećne sređivanje gradskih parkova- ističe Prica.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst