Popularni pjevač, Dado Polumenta i vjeroučiteljica Selma Mekić vjenčali su se 12. decembra 2012. godine u Novom Pazara, a nakon pet mjeseci braka odlučili su se da na njega stave tačku.

Kako je ovaj brak sklopljen po islamskim običajima, a kako se pjevač vratio noćnim izlascima, to je bio razlog zbog kog je ova zajednica prekinuta, jer se kosila sa razmišljanjima njegove supruge, ali i njihovom vjerom.

Nakon deset godina od razvoda, na Facebook nalogu oglasila se pjevačeva bivša supruga, koja mu je ovim putem uputila brutalnu poruku.

Foto: FB

– Neka Dadu Polumentu neko obavijesti da se od Selme Mekić razveo prije skoro deset godina i da mu je zabranjeno da moje ime i prezime spominje javno, bilo to u pozitivnom ili negativnom kontekstu. Neka se pozabavi svojom ženom i djecom i neka nedostatak medijske pažnje traži na drugom mjestu. Nikad u životu nisam spomenula njegovo ime javno. Ovo će biti prvi put da spomenem, a nadam se i posljednji, ukoliko se nauči pameti i prestane on mene da spominje. Za svaki intervju koji sam dala, prvi uslov je bio da se njegovo ime ne spominje – napisala je ona i dodala:

– On i ja svakako znamo šta je prava istina i šta je bilo među nama, ali ja nemam potrebu da o tome pričam javno ili se pravdam bilo kome. Kad se ženio, znao je koga i kakvu ženu ženi. Nikad u svom životu nisam pravila senzacije na osnovu svog privatnog i emotivnog života. Tako da, možda sam sad zaljubljena, ali to sigurno neće biti senzacija na osnovu koje ću ja da profitiram, skrećem pažnju na sebe i gradim nešto. Jedino što me je zanimalo je uvijek bila vjera, kultura, umjetnost i istina. Čuvaj se bijesa strpljiva čovjeka Polumenta i pazi ubuduće – napisala je vjeroučiteljica na Fcebook – u.

Originalni tekst