Ove predmeti ometaju sreću i uspeh i ne daju vam da stignu u vaš život

Odeća koja vam se ne dopada ne sme da bude u kući jer blokira pozitivne stvari da uđu u život
Odeća koja vam se ne dopada ne sme da bude u kući jer blokira pozitivne stvari da uđu u životfoto: Robert Kneschke/Shutterstock

Negativne vibracije u domaćinstvu teraju pozitivnu energiju, obilje i spokoj, zbog čega je veoma važno eliminisati sve što privlači loše energetske talase.


Ovakvi predmeti blokiraju progres i ometaju životne uspehe, pa je veoma važno izbaciti ih iz kuće prvom prilikom.


Predmeti koji privlače negativnu energiju

  • Odeća i obuća koja vam se ne sviđa


Sve što se nalazi u vašem garderoberu ne samo što treba da se koristi, umesto da stoji tek tako i zauzima mesto, nego mora da bude baš po vašem ukusu.


Ono što je nevoljeno i što vam izaziva lošu emociju ili raspoloženje blokira tokove pozitivne energije i treba da se baci ili pokloni što pre.

Nosite samo ono što vam se dopada!
Nosite samo ono što vam se dopada!foto: Victoria Chudinova/Shutterstock
  • Prazne tegle ili boce


Mnogo stvari koje trenutno nemaju nikakvu funkciju držimo u kući za slučaj da zatrebaju, ali realno vam ne treba više od nekoliko praznih tegli.


Gomilanje flaša i tegli koje nemaju funkciju samo ometa normalnu vibraciju pozitivne energije ne daju prosperitetu i radosti da uđe u vaš život.

  • Oštećeno posuđe


Tanjiri, šerpe, čaše, tiganji… Sve što se nalazi u kuhinji i koristi za pripremu ili serviranje hrane i pića trebalo bi da bude celo, odnosno neoštećeno.


Predmeti koji imaju bilo kakvo oštećenje, pa čak i ogrebotine, odbijaju pozitivne vibracije.

Posuđe koje držite u kući ne sme biti oštećeno jer ometa pozitivne vibracije
Posuđe koje držite u kući ne sme biti oštećeno jer ometa pozitivne vibracijefoto: Dream79/Shutterstock
  • Pokloni za koje vas ne vezuju radosna osećanja


Svima nam se desilo da nam neko blizak pokloni nešto što nam se ne dopada ili da nas pojedini predmeti u kući sećaju na loše stvari, poput bivših ljubavi ili burno završena prijateljstva.


Obavezno se rešite ovakvih stvari kako biste u svom životu napravili mesto za neke prijatnije uspomene.

  • Stare sveće


Ako pitate feng šui stručnjake, vatra uništava negativnu energiju i pomaže da se oslobodi prostor za sreću. Upravo su zato mirišljave sveće popularna “pomoć” za meditaciju, opuštanje i prijatniji osećaj u domu, ali imajte na umu da poluizgorela sveća nije korisna – ona se smatra energetskim otpadom i mora što pre da se zameni novom svećicom.

Originalni tekst