DžAMAL Marej nije ni video jedan od svojih najvećih koševa u karijeri. Bilo je 99:99 u drugom meču Denvera i Lejkersa u prvoj plej-of rundi, bacio se unazad i ispucao loptu preko dugačke ruke Entonija Dejvisa…

ЧУО САМ ДА СВИ У ХАЛИ ВРИШТЕ Кош за лудницу у Денверу и депресију у Лос Анђелесу - промашио 13 од првих 16 шутева, а онда... (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

– Izgubio sam balans i osećaj. Čuo sam da svi u dvorani vrište i znao da je ušla – rekao je kanadski as posle pobedničkog šuta za desetu vezanu pobedu aktuelnog šampiona nad Lejkersima (101:99) i, što je važnije, 2:0 u seriji pred naredne dve utakmice u Los Anđelesu.

Marej je promašio 13 od prvih 16 šuteva u meču u kojem su Nagetsi zaostajali i 20 razlike. Činilo se da ni tripl-dabl Nikole Jokića od 27 poena (9/16, trojke 2/4), čak 20 skokova i deset asistencija neće spasiti domaćina, ali u biću ovog tima Denvera je da nikad ne odustaje.

– Znamo šta je Džamal sposoban da uradi – rekao je Jokić, kome je ovo bila četvrta plej-of utakmica u karijeri sa učinkom plus 25-20-10, po čemu se izjednačio sa Viltom Čemberlenom. – Želimo da šutira jer može da pogodi svakakve šuteve. Sada je pogodio najteže, a promašivao lakše. Potrebno mu je da se zagreje. Ubacio je neke lake, a onda i ovaj koji je pogodio 1.000 puta. Uvek mu verujemo, čak i kada mu ne ide.

JOKIĆ MVP ZA NBA IGRAČE

AMERIČKI sajt „Atletik“ sproveo je anonimnu anketu među NBA igračima sa pitanjem ko je MVP sezone. Najviše glasova dobio je Nikola Jokić – 41,8 odsto, drugi je as Oklahome Šaj Gildžes Aleksander sa 36,9, treći superstar Dalasa Luka Dončić sa 9,9.

Ova trojica su zvanično finalisti MVP trke za koje će glasati predstavnici medija. Igrači su u ovoj anketi mogli da biraju i van ovog trougla, Džejson Tejtum (Boston) dobio je 4,3 odsto, Janis Adetokumbo (Milvoki) i Donovan Mičel (Klivlend) po 1,4.

Lebron Džejms je pogodio neke neverovatne šuteve, ali je promašio najlakši – otvorenu trojku 13 sekundi pre kraja pri rezultatu 99:99. Posle meča nije bio ljut na sebe već na sudije koje su posle čelendža trenera Denvera promenile odluku o dosuđenom faulu nad plejmejkerom Lejkersa Dianđelu Raselu.

– Ne razumem šta se dešava u „riplej“ centru. Rasel je udaren u lice na prodoru. Šta će nam centar ako ćemo tako da ga koristimo? To je besmisleno. Onda sam video ono što se desilo na utakmici Filadelfije i Njujorka… Šta to radimo? Ovo je glupo – teško se miri sa porazom „kralj“ Džejms.

Revolt je iskazao i Dejvis, koji je na konferenciji za medije izgovorio da je Marej pogodio za pobedu, spustio mikrofon na sto i napustio prostoriju. Atmosfera u ovoj seriji opasno se zagrejala pred treći meč, u noći između četvrtka i petka u El-Eju (4.00).

Plej-of

ISTOK: Boston – Majami 1:0, Milvoki – Indijana 1:0, Njujork – Filadelfija 104:101 (Branson 24 – Meksi 35, Embid 34) – 2:0, Klivlend – Orlando 96:86 (Mičel 23 – Bankero 21) – 2:0.

ZAPAD: Oklahoma – Nju Orleans 1:0, Denver – L. A. Lejkers 101:99 (Jokić 27, Porter 22, Marej 20 – Dejvis 32, Džejms 26) – 2:0, Minesota – Finiks 1:0, L. A. Klipers – Dalas 1:0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst