Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da će ispuniti sve obaveze prema bivšem treneru Baraku Baharu, u skladu sa propisima Međunarodne fudbalske federacije i da nema govora o odšteti i nesporazumu sa Izraelcem.

„Povodom pojedinih medijskih natpisa u vezi potencijalnog spora izmedju Baraka Bahara i Crvene zvezde obaveštavamo javnost da su svi navodi netačni. Crvena zvezda i Barak Bahar razišli su se u dobrim odnosima i nema govora o bilo kakvim tužbama između kluba i bivšeg trenera. Ugovor je jasan i znamo naše obaveze u skladu sa propisima Fifa“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Izraelski mediji preneli su da će Barah i njegovi saradnici tužiti Zvezdu zbog neisplaćenih zarada, nakon što su dobili otkaz krajem decembra, posle poraza od Partizana u „večitom“ derbiju, 1:2.

„Crvena zvezda će shodno  potpisanom ugovoru isplaćivati bivšem treneru mesečne plate dok Barak Bahar ne potpiše ugovor sa nekim drugim klubom. Ništa više od toga. Takozvani penali i odštete ne postoje, kao ni nesporazum sa bivšim trenerom“, naveli su crveno-beli.

„Advokati bivšeg trenera su nas bez potrebe podsetili na obaveze Crvene zvezde prema njemu, jer smo o toj temi javno govorili dan posle smene Baraka Bahara i nema potrebe da se tome pridaje bilo kakva dalja medijska pažnja. Crvena zvezda posluje transparentno i ovim saopštenjem stavljamo tačku na tu temu“, dodaje se u saopštenju.

Bahar je letos preuzeo Zvezdu, sa kojom nije uspeo da prođe grupnu fazu Lige šampiona, a ekipa trenutno zauzima drugo mesto na tabeli Super lige sa bodom manje od Partizana.

Izraelskog trenera na klupi Zvezde zamenio je Vladan Milojević.

Post Views: 20

Originalni tekst