Foto: EPA-EFE/ANDRII NESTERENKOMinistarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta će finansirati troškove ishrane za profesore/istraživače iz Ukrajine i njihove porodice, koji su zbog rata napustili svoju zemlju.
Iz tog resora je saopšteno da će ishrana biti organizovana u Domu učenika i studenata u Podgorici, a da se prema podacima Univerziteta Crne Gore (UCG) očekuje dolazak do deset profesora.
Ističu da tim gestom Ministarstvo pruža podršku i izražava duboku solidarnost sa kolegama, profesorima, akademicima, istraživačima, kao i sa svim građanima Ukrajine koji se suočavaju sa neposrednim posljedicama rata.
Takođe, dodaje Ministarstvo, na ovaj način želimo da naglasimo da je naša ljudska dužnost da pružimo pomoć i pokažemo empatiju prema stradanju, žrtvama i izbeglicama koje su izgubile svoje domove u ratom zahvaćenom području, sada kada im je to najpotrebnije.
Jasna poruka Ministarstva jeste da obrazovanje afirmiše vrednosti suživota, tolerancije, ujedinjavanja ljudi, nacija i kulture..Original Article