Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da su tokom stranačke akcije u Kaću fizički napadnuti predsednik i potpredsednica Gradskog odbora SSP u Novom Sadu Vladimir Vrsajkov i Mara Puškaš.

U saopštenju SSP-a navodi se da su oni „oboreni na zemlju i šutirani, da bi im napadači oduzeli flajere koje su delili.“

Dodaje se da su Vrsajkova dvojica oborila na zemlju, šutirala po glavi i telu i nanela mu vidljive povrede.

Napadnuti zvaničnici su u policiji dali iskaze.

Oni će o napadu govoriti na hitnoj konferenciji za medije u 17 sati u sedištu Stranke slobode i pravde u Novom Sadu – piše u saopštenju.

Lista „Srbija protiv nasilja“ osudila je „brutalan i podmukao napad naprednjačkih falangi“ na pokrajinsku poslanicu Stranke slobode i pravde (SSP) Maru Puškaš i predsednika novosadskog odbora SSP Vladimira Vrsajkova koji se dogodio u Kaću.

U saopštenju te koalicije navodi da način na koji je napad izveden, „šutiranje čoveka koji je oboren na zemlju od više napadača“, jasno ukazuje da nije reč o sporadičnom incidentu već o „nameri Srpske napredne stranke (SNS)“ da sa reči pređe na dela pokazujući svim građanima Srbije kako po shvatanju „napredne mafijaške organizacije“ treba da izgleda predizborna kampanja.

„Zahtevamo hitno privođenje i procesuiranje vinovnika ovog podmuklog napada a naprednoj mafijaškoj organizaciji poručujemo da nas neće uplašiti. Srbijom neće upravljati onaj ko podmuklije udara s leđa, onaj ko ima jaču dugu devetku iz Kosovske Mitrovice, onaj ko vitla krvavim košuljama, niti onaj ko mafiji kojom rukovodi izdaje naređenja putem skaj aplikacija“, stoji u saopštenju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani najoštrije je danas osudila fizički napad na predsednika novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

„Jesu li ovo ti slobodni, fer, pošteni, demokratski izbori o kojima Srpska napredna stranka priča? Pod hitno naći počinioce! Napad na bilo koga od nas je napad na sve nas“, navela je predsednica novosadskog odbora LSV-Vojvođani Maja Mrnuštik u pisanoj izjavi.

Novosadski odbor stranke Zajedno, takođe je najoštrije osudio nasilje nad funkcionerima SSP-a i zatražio od nadležnih organa da reaguju i pohapse „bandite“ koji su odgovorni za napad.

Napad na članove SSP-a osudio je i Pokret obnove Kraljevine Srbije.

„Cela opozicija staće ujedinjena kao branik pred diktaturom u koju je Srbija uvedena. Ko se mača lati, od mača će i poginuti i neka to nikad ne zaborave oni koji misle da će ovakvim akcijama uplašiti opoziciju. Samo su nas dodatno ujedinili i ojačali u odbrani osnovnih vrednosti i to će na delu videti već narednih dana“, dodao je on.

Post Views: 32

Originalni tekst