Oglasio se Aca Lukas nakon što je Olivera Kovačević u medijima iznela tvrdnje da se folker nije pojavio na zakazanom ročištu i podneo dokaze, koje, kako sam kaže, ima protiv bivše urednice RTS-a, zbog navodnog nameštanja „Pesme za Evroviziju“.

Bivša glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a, Olivera Kovačević je, tokom gostovanja u jednoj emisiji, javno obelodanila rezultate sudskog procesa povodom optužbi Ace Lukasa da je, koristeći svoj položaj, nameštala rezultate festivala „Pesma za Evroviziju“. Tom prilikom je otkrila da se pevač nije pojavio na suđenju i da je upravo on taj koji „koči“ sudski proces.

Foto: ATAIMAGES

 

– Ove neosnovane optužbe su javno izrečene od strane različitih osoba, uključujući i pevača Acu Lukasa, koji je bio učesnik, a posebno je naglašeno da će Lukas izneti dokaze na sudu. Nažalost, uprkos sudskim procesima koji su trajali godinu dana, Aca Lukas nije bio dostupan sudu kako bi dao svoj iskaz i pružio dokaze koji bi potkrepili njegove tvrdnje. Do sada sam dobila osam sudskih procesa u svoju korist, dok su četiri procesa još uvek u toku – rekla je Kovačevićeva u emisiji „Kec na 11“.

Sada je svoju stranu priče izneo i Lukas, te demantovao Oliverine tvrdnje:

– Saša Mirković i ja smo podneli krivičnu prijavu tužilaštvu za nameštanje festivala „Pesma za Evroviziju“ 2022. godine. I dalje nije pokrenuta istraga, pa samim tim ne vidim razlog da Olivera Kovačević govori da je nevina. To što ona javno tvrdi da nije kriva može da kaže tek kada istraga bude sprovedena i nakon što to dokaže sud. Sud nas još uvek nije pozvao da priložimo dokaze, pa samim tim nema razloga da se pojavljujem. Tužilaštvo treba da završi svoj posao, a do tada niko od nas ne treba da se igra suda – naveo je Lukas, a potom istakao da nema problem da uputi javno izvinjenje ukoliko Kovačevićeva bude oslobođenja krivične prijave koju je zajedno sa svojim timom podneo protiv nje:

– Pored toga dodajem da apsolutno nemam problem da gospođi Kovačević uputim izvinjenje ukoliko se ispostavi da je nevina, u šta čisto sumnjam budući da protiv nje postoji nebrojano mnogo dokaza – zaključio je Lukas za Alo.


Srpski pevač nosi ime legendarnog fudbalera! Tirke za Informer:

sledeća vest

Originalni tekst