U Americi ime „Džoni Dep“ ne znači ono što je nekada. Poslednjih godina, fokus je na njegovoj žustroj svađi sa bivšom devojkom Amber Herd koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje, a zbog čega je Dep ostao bez mnogobrojnih ugovora i uloga.

U Srbiji, s druge strane, biva odlikovan zlatnom medaljom. Zbog čega tačno?

Slavni glumac je u Beogradu bio u oktobru prošle godine kada je promovisao animirani serijal Puffins Impossible, proizveden u Srbiji, a kreiran u studiju za proizvodnju animiranih sadržaja Iervolino Studios (IES).

Tada je bio u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i srpsko – ruske zvezde Miloša Bikovića. Vučić je tada obećao da će Depu uručiti odlikovanje na Dan državnosti.

– Počastvovan sam odlukom da budem nagrađen ordenom za zasluge. Biće mi velika čast da dođem u Srbiju 15. februara i prisustvujem svečanoj ceremoniji – rekao je Dep tada, a saopštilo Predsedništvo Srbije.

– Nastaviću da radim na promociji vaše divne zemlje – izjavio je on dodatno.

Kako se navodilo u pres materijalu nakon susreta u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, Džoni Dep će odlikovanje od Aleksandra Vučića dobiti u znak zahvalnosti za poštovanje koje ukazuje Srbiji i zbog brojnih projekata koji zapošljavaju veliki broj mladih.

Dep je tada u Beogradu predstavljao animirani serijal Pafini (Puffins Impossible) urađen u Srbiji, sa 54 epizode sadržaja za decu i ljubitelje animacije koje će biti distribuirane na striming platformama, a koji je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

U kreiranju tog projekta u prethodnih godinu dana radilo je više od stotinu umetnika i stručnjaka iz Beograda i Novog Sada. Radi se o nastavku dugoročne saradnje koju Dep ima sa filmskom i televizijskom produkcijskom kućom Jervolino i lejdi Bakardi entertejnment.

– Proizvodnja ovakvog serijala važna je za srpsku kreativnu industriju i za promociju naše zemlje u svetu – naveo je Vučić tada.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je na konferenciji u Beogradu 19. oktobra povodom promocije animiranog serijala Pafini da su kreativne industrije u Srbiji sektor u okviru ekonomije koji ima „neverovatan potencijal“ koji do 2017. godine nije bio zapažen.

U novom saopštenju za medije navodi se i da su aktivno učešće Depa u promociji serijala Puffins Impossible, u kojem on pozajmljuje glas i karakter glavnom junaku, kao i njegove pohvale o izuzetnoj kreativnosti mladih ljudi u Srbiji i njihovom profesionalizmu, pomogli u pozicioniranju lokalne umetničke scene na svetskoj mapi filmske industrije.

– Sada sam bukvalno na početku jednog novog života i sviđa mi se ovaj početak. I voleo bih da taj početak otpočne upravo ovde u Srbiji, ako me želite naravno – rekao je glumac Džoni Dep nakon što ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao Zlatnom medaljom za zasluge.

A onda je pohvalio ćevape, šljivovicu i Kusturicu.

Izvor: Nova.rs

Narod Srbije traži pravdu na ulici dok Vučić na Sretenje odlikuje holivudske zvezde

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)