CIK: Kandidat Srpske liste osvojio većinu glasova u Mitrovici, u Podujevu više glasova za kandidata Samoopredeljenja

Centralna izborna komisija saopštila je da je kandidat Srpske liste Milan Radojević, na vanrednim izborima za predsednika opštine severna Kosovska Mitrovica, osvojio 89,86 odsto glasova izašlih birača, prenosi RTS.

Kossev: Goran Rakić i Milan Radojević nakon zatvaranja birališta
Foto: Kossev / Goran Rakić i Milan Radojević nakon zatvaranja birališta

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je na osnovu obrađenih glasova sa 98 odsto biračkih mesta, kandidat te liste Milan Radojević osvojio 7.884 glasa, odnosno skoro 97 odsto glasova izašlih birača.

Vanredni izbori za opštinskog predsednika održani su i u Podujevu gde je pobedio kandidat pokreta Samoopredeljenje Špejtim Bulići. Osvojio je, kako prenosi RTS pozivajući se na podatke Centralne izborne komisije, preko 50 odsto glasova.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Milanu Radojeviću na izboru za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice i Srpskoj listi na "još jednoj ubedljivoj pobedi srpske sloge i jedinstva".

"Srećan zbog toga što je ovime i politika Republike Srbije na Kosovu i Metohiji odnela pobedu i od građana još jednom dobila ubedljivu podršku", istakao je Petković.

Izbori u severnom delu Mitrovice i Podujevu održani su pošto su prethodni predsednici Goran Rakić i Agim Veljiu podneli ostavke i preuzeli dužnosti u kosovskoj vladi.

Kako je preneo Kossev, i za ove zbore u Severnoj Mitrovici glasači iz mitrovičkih institucija došli su kolektivno, a sa njima su bili i čelnici Srpske liste.

Ovaj portal preneo je i da je jedan glasač fotografisao svoj glasački listić u Podujevu, zbog čega je predsednica te izborne komisije obavestila policiju, koja je privela ovu osobu u stanicu u Podujevu radi saslušanja. I u Severnoj Mitrovici, dogodilo se privođenje, i to članice biračkog odbora, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Bratislav Radović. U pitanju je osoba sa inicijalima S.G., koja je dovedena sa biračkog mesta Sv. Sava.

Izvor: RTS, Kossev

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article