SRBI na barikadama na severu Kosova i Metohije istrajavaju već 14 dana istrajni u svojim zahtevima za oslobađanje Dejana Pantića i ostalih srpskih građana koje je policija tzv. Kosova prethodnih dana uhapsila bez osnova.

ЧЕТРНАЕСТИ ДАН НА БАРИКАДАМА: Још једна ноћ на хладноћи и под ведрим небом, Срби истрајни у својим захтевима

Foto: Novosti

Još jednu noć su okupljeni proveli pod vedrim nebom, po hladnoći, na barikadama koje su postavljene na glavnim putnim pravcima na severu Kosova i Metohije, ali čvrsto rešeni da tu ostanu do ispunjenja zahteva.

Tu rešenost juče je najbolje pokazao veličanstveni skup u Rudaru kod Zvečana, na kome se okupilo više hiljada ljudi pristiglih iz svih krajeva KiM.

Sa skupa su upućene poruke da Srbi sa Kosova neće da trpe samovolju prištinskih vlasti i teror koji premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti vrši nad njima.

Okupljeni su nosili transparente sa porukama zvaničnoj prištini među kojima je dominirala “Kurti, Kosmet nije tvoj prćija, ovo je naša dedovina”.

Jučerašnji skup doneo je dodatnu snagu da se na barikadama istraje do konačnog ispunjenja zahteva i pokazao rešenost i ujedinjenost Srba u svojim namerama.

BONUS – NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

PREMINUO LAĆA RADULOVIĆ

PREMINUO LAĆA RADULOVIĆ

TEKSTOPISAC Milan Laća Radulović, sin pokojne Marine Tucaković i kompozitora Aleksandra Fute Radulovića, iznenada je preminuo danas, saznaju “Novosti”

20. 12. 2022. u 14:08

Originalni tekst