GRADONAČELNIK Cetinja Nikola Đurašković vratio je Komisiji za dodelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta na ponovno odlučivanje odluku kojom je Marija Vuković predložena za najboljeg sportistu Cetinja u 2023. godini.

ЦЕТИЊЕ КАЖЊАВА МАРИЈУ? Хоће ли црногорска атлетичарка због изјаве о кокошки на застави остати без признања

Ju Tjub

Vukovićka je predložena za najboljeg spoprtistu uz Filipa Krivokapića. Zahtev za ponovno odlučivanje usledilo je nakon izjave Marije Vuković o državnom simbolu Crne Gore.

– Uzimajući u obzir da je sportista godine reprezent grada, koji svojim radom i ponašanjem treba da bude primer našim sugrađanima, posebno najmlađim, pored sportskih rezultata i dostignuća, mora poštovati grad, državu, našu zastavu, grb i himnu i u javnosti biti primer takvog odnosa. Polazeći od navedenog, svedoci smo da je jedan od Odlukom nadležne Komisije izabranih dobitnika navedene nagrade prethodnih dana putem sredstava javnog informisanja izneo grubo negativnu formulaciju u odnosu na simbole naše države, te stoga vraćam Odluku o izboru najboljeg sportiste godine Komisiji na ponovo odlučivanje – navodi se u obrazloženju gradonačelnika.

Podsetimo, atletičarka Marija Vuković (32) podigla je čitavu Crnu Goru na noge jer je rekla da se na grbu zemlje koju predstavlja nalazi „kokoška“. Preciznije, Marija je gostujući u emisiji RTCG „Igram svoju igru“ uoči Olimpijskih igara u Parizu za grb na zastavi Crne Gore rekla:

– Ne znam kako izgleda maskota, imamo li neku pomoć prijatelja? Medved, patka, kokoška… Ma, ova naša kokoška sa zastave – nespretno je rekla.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

POBEDA U DERBIJU DAJE KRILA: Crveno-beli dočekuju slepe miševe!

RUSIJA BESNA: Reagovao i Kremlj zbog ove međunarodne odluke

RUSIJA BESNA: Reagovao i Kremlj zbog ove međunarodne odluke

RUSIJA i Ukrajina su i dalje u centru pažnje svetske javnosti zbog rata koji se odvija od februara 2022, ali jedan događaj, koji je spadao u najvažnije vesti neposredno pred izbijanje tog sukoba, sada je dobio nastavak. I to toliki, da je reagovao i Kremlj.

30. 01. 2024. u 16: 42

Originalni tekst