Ceremonija dodele IMAGO nagrada 16. marta u Jugoslovenskoj kinoteci

Ceremonija dodele IMAGO nagrada biće održana 16. marta od 18 do 21 sat na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci. Na godišnjoj skupštini nagrade se dodeljuju za najkreativnije snimateljske radove u više kategorija u konkurenciji filmova iz 53 zemlje.

U konkurenciji za nagrade našlo se 39 igranih filmova, 26 televizijskih serija, 31 dokumentarni film, 28 studenstkih filmova i 18 dugometražnih filmova u kategoriji mladi snimatelji. Za ocenjivanje najboljih filmova iz svake kategorije uključeno je 60 članova žirija IMAGO društva, kao i svi predsednici društva koji će izabrati pobednika kategorije Mladi filmski snimatelj.

Voditelji programa na ceremoniji dodele nagrada su glumci Jelena Gavrilović i Raša Bukvić, a u pauzi dodele nagrada nastupiće pevačica Bilja Krstić i grupa Bistrik.

Podsećamo da je Jugoslovenska kinoteka od 12. do 17. marta mesto susreta snimetelja iz celog sveta, tokom održavanja godišnje Internacionalne skupštine federacije direktora fotografije (IMAGO), čiji je domaćin Srpska asocijacija snimatelja (SAS).

Z. J.

Original Article