Svi smo svedoci poskupljenja prehrambenih proizvoda, a marketi umesto da ponude smislene akcije i popuste kako bi održali prodaju i zadržali kupce ipak prave neshvatljive greške u svojim ponudama.

Tako internetom kruži fotografija načinjena u jednom poznatom lancu supermarketa, gde je cena jogurta napravila pravu malu pometnju među potrošačima.

Naime, Balans jogurt od litar nalazi se na akciji i umesto nepunih 128 košta 119,99 dinara. Kreativni rukovodioci ovog marketa postigli su pravi autogol u svojoj prodajnoj kampanji jer su napravili urnebesnu akciju u kojoj paket od dva jogurta od litar prodaju za 264,99.

34
Foto: FB

To praktično znači da ukoliko kupite odvojeno dva jogurta od po litar koja se nalaze na popustu možete uštedeti i više od 20 dinara.

Da li je reč o perfidnom pokušaju prevare ili pak jednostavnom previdu i manjku posvećenosti zaposlenih koji odlučuju o akcijama i promocijama unutar ovih radnji nije sasvim jasno, ali je ovo još jedan dokaz da se potrošač pre nego što pazari određenu robu mora dobro zagledati u cene kako mu se ne bi dogodilo da nepotrebno preplati namirnice koje je prethodno naumio da kupi.

Sve je poskupelo osim droge i alkohola – Dobra nam je država!

Original Article