Možda Evropsko prvenstvo naša fudbalska reprezentacija nije završila kako je planirala, ali neki njeni članovi su odigrali dovoljno dobro da ostvare dobre transfere.

ЧЕКАЛИ СМО ТЕ! Репрезентативац Србије одушевио на ЕУРО 2024 и прешао у табор двоструког првака Европе

FOTO: Tanjug/AP

Tako je danas Nikola Milenković, dosadašnji štoper Fiorentine, prešao u englesku Premijer ligu.

„Oduševljeni smo što možemo da saopštimo da smo potpisali ugovor sa srpskim reprezentativcem Nikolom Milenkovićem“, objavili su iz FK Notingem forest.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

We are delighted to announce the signing of Serbia international Nikola Milenković ✍️ — Nottingham Forest (@NFFC) July 18, 2024

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

A Notingem forest je svojevremeno u dva navrata bio klupski prvak Evrope. Sada su ga na Ostrvu prestigli mnogi klubovi, no, drži se on još uvek u Premijer ligi, istina – kao 17. je u prošloj sezoni „za dlaku“ izbegao ispadanje.

– Čekali smo te! Dobro nam došao – glasila je jedna od brojnih poruka dobrodošlice Milenkoviću od strane navijača ovog engleskog kluba.

Inače, prvi put je Forest osvojio Kup šampiona 1979. godine kada je redom eliminisao u po dva meča Liverpul, AEK, Grashoper, Keln i, u finalu, Malme sa 1:0. Sledećeg leta kruna je odbranjena, a redom su pred „Garbiladima“, kako glasi jedan od nadimaka kluba, padali Oster, Argeš Pitešti, Dinako Berlin, Ajaks i, u finalu ponovo sa 1:0, Hamburg.

Nikola Milenković – statistika u sezoni 2023/2024

Milenkovićeve brojke u Seriji A su bile impresivne u sezoni za nama.

Odigrao je 34 meča, od čega 27 kao starter, na terenu proveo 2506 minuta, a prosečno je po utakmicama – ostvarivao 1,47 uspešna uklizavanja, 3,2 puta je otklanjao opasnost, jednom po meču blokirao šut, četiri puta po nastupu dobio „vazdušni duel“ (uz 79% dobijenih tokom cele sezone), na svaka dva meča je dozvoljavao da ga neko prođe jednomj driblingom, na svake dve utakmice je imao po blokiran šut rivala, uspešno mu je bilo 75% uklizavanja, 90% kratkih dodavanja, a 52% dugačkih.

Bonus video: „DELIJE“ NISU MOGLE DA VERUJU! Evo šta je Lajpcig pustio s razglasa pred meč Lige šampiona sa Crvenom zvezdom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst