O ovom drugom delu zna se sve jer je i sama pevačica rado pričala o svom pokojnom suprugu od prvog plot poslednjeg dana njihovog braka koji se završio njegovim ubistvom januara 2000. godine.

Ostatak, ono o čemu nije htela da govori, kao i duration posle Arkanove smrti, čitali smo i gledali u crnoj hronici, a njen život pre Ražnatovića, kad je bila Ceca Veličković, sveo se samo na priču o “Cvetku zanovetku” jer ona isključivo o tome govori.

printscreen

 

Postoji novinski arhiv gde je sve ostalo trajno zapisano, a  tamo smo pronašli dve fascikle biografije jedne od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima, prepuna isečaka iz novina s početka devedesetih i dvehiljaditih.

Već prvi naslov privlači pažnju. List Sabor objavio je obraćanje Cecinog oca Slobodana Veličkovića koji je tada  sredinom 1991. godine  izjavio da ne zna gde mu je ćerka i da se ona danima nije javljala porodici.

Bilo je to vreme kad se informacije nisu mogle tako brzo proveriti i obraditi, pa je novinarima trebalo vremena da sve istraže.

U sledećem broju tih novina pod naslovom “Pobuna Cvetka zanovetka” zapisano je sledeće:

printscreen

 

– Svega mi je preko glave. Tako bih želela da ostavim pesmu i da izbrišem poslednje tri godine života. Najradije bih da budem bezbrižna curica, ona Ceca iz komšiluka i mamina mezimica”, sa suzama, drhtavim glasom govorila je Svetlana. Pobunila se u “Ceci zvezdi” jedna obična Ceca devojka. Neće više tutorstvo i tutore, pa makar to bili i njeni roditelji, kompozitor Doca Ivanković ili menadžer Vlada Perović. “Ne želim da se sukobim sa roditeljima i saradnicima. Hoću samo da me razumeju. Želim da shvate da sam dovoljno pametna i sposobna da kroz život krenem sama. Kad bih ocu rekla da želim da živim sama, mislim da bi me ubio – govorila je pevačica piše u uvodu članka.

Sabor tada piše da je Veličkovićeva otišla u inostranstvo i da je našla novog saradnika:

printscreen

 

Cecin novi menadžer Haris Haro Samardžić zadovoljno trlja ruke. Inkasirao je oko 20.000 maraka. Na optužbe i pretnje iz Beča, gde je gostovanje njegove pulenke najavljeno, Haro je reagovao: “O tome ste se dogovorili sa ocem pevačice. S njim i rešavajte nesporazume.” Inače, Samardžić je ugledni ugostitelj u zapadnoj Evropi. Vlasnik je restorana “Valentino” kod Bregenca. Receive 25. godine profesionalno je igrao fudbal, srećno je oženjen i ima petogodišnjeg sina. Sa Cecom je isključivo u biznismenskim relacijama, iako čaršija bruji od priča o njihovoj ljubavi.

Isti listing sredinom 1991. objavio je i detalje kako je izgledalo Cecino spektakularno bekstvo od roditelja. Navodno, u tome joj je pomogla tadašnja drugarica Mira Škorić.

printscreen

 

– Rastanak u domovini i odlazak preko granice nisu bili nimalo bezbolni. Naprotiv. Još početkom marta u porodici Veličković u Žitorađi bilo je varnica i mučnih scena. Ceca je nakon porodične prepirke pobegla iz Žitorađe u Beograd, sa namerom da prvim avionom produži za Beč. Nekoliko dana krila se po Beogradu (uglavnom u stanu kod Mire Škorić) dok su njeni roditelji dežurali na beogradskom aerodromu. Verovali su da će sprečiti odlazak ćerke u svet, ali bezuspešno. Ćerka je zametnula trag. Dok su otac i majka dežurali na surčinskom aerodromu, Ceca je iznajmila vozilo plot Sarajeva, a potom iz grada na Miljacki odletela prvim avionom privatne agencije – zabeležili su novinari Sabora Ekrem Milić i Oliver Stanojević.

 O Cecinom ljubavnom životu pre Arakana javnost slabo zna, ali poznato je da krajem osamdesetih godina imala momka za kojim je “glavu izgubila”.

Reč je o fudbaleru Vladanu Lukiću za kog se priča i da je bio njen prvi dečko. Ljubav između Cece i Vladana buknula je 1989. godine, kada je on bio poznati igrač Crvene Zvezde, a ona pevačica u usponu koja je gradila karijeru u Beogradu. 

Fudbaler je tada imao 18, a ona samo 15 godina. Šuškalo se da je upravo njemu posvetila stihove pesme “Pustite me da ga vidim”.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst