Folk zvezda se vidi na snimku iz 1987. godine dok maloletna peva u Crnoj Gori

Svetlana Ceca Ražnatović nikada nije krila da je veoma mlada počela da peva, te da je prvi put uzela mikrofon sa samo pet godina, dok je sa 10 nastupala na narodnim veseljima, a sada se pojavio i dokaz koji potkrepljuje tu priču. 

Foto: Youtube printscreeen

 

Na Jutjubu veliku pažnju privukao je snimak na kojem se vidi Ceca, koja sa samo 14 godina, peva u jednoj kafani na otvorenom u Utjehi. Pevačica je i tada bila velika zvezda, te je imala nekoliko muzičkih blokova. Nastupila je sa kolegama Kikijem i Sabrijom, a tokom te večeri se i presvlačila. 

Foto: ATAIMAGES

 

Ceca je najpre pevala pesme svojih koleginica Vesne Zmijanac „Kraj nogu ti mrem“ i Goce Lazarvić „Mara mara maramica“, a potom je zagrejala atmosferu numerom Šemse Suljaković „Baš me briga“ i drugim. 

Interesantno je da joj se glas tokom godina značajno promenio, a kako je Ceca zvučala sa samo 14 godina poslušajte u nastavku:

Ražnatovićka je jednom prilikom govorila o svojim počecima:

– Kao jako mlada sam krenula, mama mi je bila mentor, ispravljala mi je greškice. Ja sam sa pet godina stala na binu, sa 10 počela da nastupam na lokalnom nivou na veseljima, jer sam već bila zvezda u svom mestu i čudo od deteta. Sa 14 godina sam snimila prvi album, ostalo je istorija – kazala je Ceca koja je bila veoma mala kada je morala da zameni jednu pevačicu:

– Sa pet godina sam se našla prvi put na bini, pevačica zbog koje je bilo organizovano to takmičenje se razbolela. U to vreme su bili strogi kriterijumi, ona je trebalo da bude pobednik tog takmičenja, da dobije papir da može da nastupa u nekom ekskluzivnom hotelu i ona se razboli. Mamine kolege su znale da sam talentovana jer sam u zbornici pevala i tražili su da dođem ja da nastupim. Prvo su se pitali:“Kako Ceca da dođe ona je dete, ima pet godina, prepašće se“, ali onda je bilo: „Ma neka izađe“. Izašla sam kao prava pevačica, tako je krenuo moj put spontano, pesma koju sam pevala je izvorna “Jedno jutro rano kad zora zarudi, ustala je svekrva snaju da probudi” – zasmejala je Ceca tada sve prisutne anegdotom uz detinjstva.

Ceca počela da snima album, objavila snimak i poručila fanovima:

sledeća vest

Originalni tekst