Budućnost i Partizan igraju izuzetno važnu utakmicu 25. kopa ABA lige, a prenos zbivanja iz pogoričke hale „Morača“ možete uživo da pratite uz portal „Novosti“.

БУДУЋНОСТ - ПАРТИЗАН: Обрадовић бесни! Каква борба за друго место...

FOTO: KK Partizan / Dragana Stjepanović

17′ – Druga uzastopna trojka Nanelija sa leve strane, ovoga puta iz driblinga. Ne uzvraća Megi, a Ledej hvata loptu. Vodi Partizan sa tri razlike.

17′ – Rasplamsala se borba. Naneli daje trojku uz zvuk sirene, a Marvin Džons koristi bolju igru u reketu crno-belih da zakuca – 35:35 je.

16′ – Uplašili su se u crno-belom taboru da se Doužer nije teže povredio kada je pao i uhvatio se za nogu. Ali, brzo se pridigao i sam otišao na klupu. Tamo su sada i ostali igrači Partiana, jer je Rajt dao trojku za prilazak Budućnosti na 31:32, pa je Željko Obradović zatražio tajmaut i sa tablom pred sobom počeo da crta svojim izabranicima kako da igraju u narednim minutima.

15′ – Vraća Obradović Smailagića na parket. Vraća se i Ponjitka. A posle 14 minuta nastupa (i 13 poena), odlazi na parket kapiten crno-belih, Panter. Ledej sa linije penala donosi +4 gostima, 28:32.

13′ – Ne ide Podgoričanima kako su planirali, pa je novi precizan šut Ledeja iz daljine (za 26:28) naterao trenera domaćih da zatraži tajmaut.

11′ – Nakon promašene „otvorene“ trojke na početku druge deonice, Obradović vraća Smailagića na klupu i, kao i Avramovića u prethodnoj situaciji, „riba“ svog košarkaša pre nego što ga pusti da sedne.

10′ – Na trojku Pantera za vođstvo crno-belih, domaćini em odgovaraju brzim pogotkom sa poludistance, em dobrom odbranom, no nisu uvećali vođstvo jer je Pol promašio iz desnog ugla. Ali, zato nije promašio Aleksa Avramović – dao je trojku za 21:23 i, iznenadio se, jer kada je krenuo ka klupi – dočekao ga je trener Obradović i imao nešto da mu zameri (na jednoj od prethodnih akcija, ne na dalekometnom košu, naravno). Kraj prve četvrtine.

9′ – Privremeno je (i to za tili čas) Partizan izjednačio (slobodna bacanja Pantera, pa u sledećoj akciji Koprivica iz ofanzivnog skoka), da bi Pol u kontri omogućio Kamenjašu da vrati +2 domaćinu

8′ – Polako raste prednost Budućnosti, 17:13 posle jednog slobodnog bacanja Avramovića, a trojku Frimena. U igru za domaće ulazi bivši igrač San Antonija, Brendon Pol.

7′ – Doužer i Ponjitka su izašli, Avramović i Smailagić su ušli u petorku Partizana, no njihova prva akcija nije donela pogodak. Šutirao je Ledej bio neprecizan, a na sreću crno-belih pogrešili su domaći, pa gosti imaju novu priliku. I, koriste je, jer je Panter odlično proigrao Kaminskog u pik-en-rolu, 12:12 je.

6′ – Slavković posle ofanzivnog skoka Podgoričana, a Tanasković posle kiksa crno-belih, poentiraju za 10:7 u korist domaćih, no Ledej uzvraća trojkom – nerešeno je.

5′ – Kapiten Partizana Kevin Panter pogađa trojku i to dok ga je faulirao Marvin Džons, pa je, posle njegovog slobodnog bacanja, gost iz Beograda poveo sa 6:7.

5′ – Zek Ledej, koji se vratio iz SAD gd eje otišao zbog smrti oca, ulazi u igru umesto Kabokla, kome trener Partizana Željko Obradović ima nešto da kaže pokraj aut-linije.

4′ – Andrija Slavković je precizan, sada sa distance (ali je izgleda zgazio liniju, pa nije trojka) – 6:3 za Podgoričane.

3′ – Panter precizan sa poludistance, potom Popoviću beži lopta, ali i crno-belima, što Ferel ne kažnjava jer je promašio trojku. Ostaje 4:3 za domaćine.

2′ – Ekipa Andreja Žakelja povela je brzim pogotkom Nikole Tanaskovića (koji je u petorci sa Ferelom, Džonsom, Slavkovićem i Popovićem. Startnu postavu Partizana čine Pante,r Doužerk, Ponjitka, Kaminski i Kaboklo). Rezltat je 4:1 posle jednog slododnog bacanja Doužera, pa bivšeg člana crno-belih, Slavkovića.

19.33 – Posle minuta tišine zbog žrtava u velikom terorističkom napadu u Moskvi, utakmica je počela

Uoči meča

Pobednik utakmice u „Morači“ najverovatnije će biti drugi na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja, što znači da će u evenutalnom međusobnom polufinanom okršaju imati prednost domaćeg terena.

– Znamo da je utakmica veoma značajna za nas i Budućnost, pobednik osigurava drugu poziciju. Probali smo ova dva dana da se spremimo. Znamo da igramo u pravoj košarkaškoj atmosferi, protiv veoma dobrog tima. Na nama je da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu – rekao je Obradović, a prenosi klupski sajt.

Očekivanja je izneo i centar Partizana Balša Koprivica.

– Najbitnija utakmica ove sezone u ABA ligi, definitivno. Budućnost nije imala meč desetak dana, verujem da su imali priliku da se dobro pripreme za nas, mi imamo nekoliko dana da se pripremimo. Očekujemo dobru atmosferu – zaključio je košarkaš crno-belih.

U prvom ovosezonskom duelu, 16. decembra 2023. Partizan je pobedio ekipu Budućnosti sa 96:83.

Tabela ABA lige

Pred meč u „Morači“, na tabeli ABA lige je iza vodeće Crvene zvezde (učinak 20-4) bio upravo tandem koji je za ovu nedelju imao zakazano odmeravanje snaga – i Partizan i Budunost su do svog drugog međusobnog duela ostvarili po 18 pobeda i po šest poraza. Četvrta je Cedevita Olimpija sa 15-10, a iza nje su Zadar (14-11), Mega (14-10), Igokea (13-12), Studentski centar i Split (po 11-13)…

BONUS VIDEO: Ulazak Željka Obradovića na finale Kupa Radivoja Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst