Jaoj, to su lepi svi ti tekstovi biti turista u svom gradu. Tu su da vam otvore oi pored kakve lepote svakodnevno prolazite, a da toga i svesni niste. Tu su da vas armiraju, trude se do iznemoglosti da budu vickasti, vrcavi, romantini, pitki, prostoduni, nekonvencionalni kao, jaoj to je i to slatko, i njihovi autori.

Prvo, kau, krenite sa laganom etnjom, moda Bulevarom, pa tamo sve do Kalemegdana. Kada ste poslednji put bili na Kaliu, pitae vas nadahnuti tvorac ovog malog urbanog remek-dela? Kada ste poslednji put proetali Dorolom, a donjim a dornjim, a da nikuda niste urili? Da li ste pronali onu najtiu vraarsku ulicu da, ima i toga, nije samo nepotvrena glasina i onaj kafi u kojem je bata divna, lokalci nasmejani, a konobar ne zna ta pijete i ipak vam se veselo osmehuje, strpljivo ekajui da se odluite hoete li predjelo ili ipak moda neete?

Ne zaustavlja se tu vrli tvorac ovakvih tekstova koji se nalaze na svakom bogovetnom sajtu i ostalim guglovima. Njemu nije dosta etnji po gradu, on vas tera i na ist vazduh mada on jeste, ini se, ba nepotvrena glasina.

CEO TEKST PROITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ETVRTKA, 29. FEBRUARA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Post Views: 12

Originalni tekst