NIKADA se neće pomiriti sa činjenicom da im je Novak Đoković “ukrao tenis” i tačka.

БРУКО СА ЗАПАДА! ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ ЗАПАЊЕН: Ђоковић освојио Мастерс, а њима Федерер на насловној страни

Foto: N. Paraušić

Sport koji je bio rezervisan samo az elitu i bogate države je “uništio” jedan dečak sa Balkana koji je maštao da bude skijaš na Kopaoniku, fudbaler, a postao sila kojoj nema kraja i koja pomera ne samo granice sa rezultatima, već i vek trajanja sportiste. Veteran Đoković će još dugo igrati, a Zapadna štampa još dugo plakati. 

– Zapadna štampa omalovažava svaki Novakov uspeh i ne žele da prihvate da je on GOAT, a to je već gotova priča. Danas mi je stigao nemački magazin i na naslovnoj strani se nalazi Federer u smokingu. Šta će Federer dan posle turnira u Torinu na naslovnoj strani? Uz dužno poštovanje za sve što je uradio on je već godinu dana u zasluženoj penziji. To je to njihovo omalovažavanje, ali džabe, Novak je pobedio i rekao im “arrivederci” momci – nastavio je jedan od najzaslužnijih ljudi što je Novak tu gde jeste – kaže Nikola Pilić u razgovoru za “Kurir”.

Legendarni Hrvat je uz Jelenu Genčić osoba koja je imala najviše uticaja da Novak bude ono što jeste. 

– Ja već od prošle godine ponavljam da je Nole GOAT i to ću ponavljati i govoriti dokle god svi to ne počnu da pričaju. Od 20 ili 21 turnira koliko Đoković igra godišnje, pet ili šest turnira igra u šestoj brzini, a kada tako igra onda nije ni bitno ko se nalazi sa druge strane. Đoković je pokazao da je još uvek iznad Alkaraza i Sinera i to pre svega zbog svoje mentalne snage i samopouzdanja. Ja stalno pričam da postoje dva rekorda koja su po mom shvatanju tenisa nedostižna, to je Nadalovih 14 titula na Rolan Garosu i Novakovih 400 sedmica na prvom mesto, koje će biti 410 do Australijen Opena. Gledam tenis 65 godina i to su rekordi za sva vremena.

Kao i mnogi drugi Pilić ne vidi kraj Noletove dominacije, bar još dve godine.

– Po mom mišljenju ako Đoković ne bude povređen ima još dve godine igranja na vrhunskom nivou. Ako ne bude nekih povreda ima još dve godine igranja među top 5 tenisera. Nema veze da li će biti drugi ili četvrti, važno je da bude tu. Znajući njega i njegov profesionalizam i želju vrlo verovatno da će biti i više od dve, ali ponavljam samo Novak može da zna i samo on može da odluči koliko dugo će još igrati – zaključio je Nikola Pilić za “Kurir”.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst