Brodovi poslati na lokaciju za koju se veruje da se na njoj srušio indonežanski avion koji je nestao sa radara

Avion kompanije "Srivijaja Er" sa 62 osobe sa kojim je izgubljen kontakt ubrzo posle poletanja iz Džakarte srušio se u vode hiljadu ostrva, između ostrva Lancang i ostrva Laki, potvrdili su lokalni zvaničnici. Kako su naveli, brodovi su poslati na verovatnu lokaciju pada.

Ruta indonezijskog aviona Sriwijaya Air na letu 182 pre  nego što je nestao s radara  Foto: Betaphoto/Flightradar24.com via AP
Ruta indonezijskog aviona Sriwijaya Air na letu 182 pre nego što je nestao s radara Foto: Betaphoto/Flightradar24.com via AP

Reč je o avionu "boing 737-500", registarskog broja PK-CLC koji je bio na letu za grad Pontijanaku. Avion je starosti 26 godina.

Vebsajt za praćenje letova Flightradar24.com je objavio da je avion za manje od jednog minuta izgubio više od 3.000 metara visine.

Pokrenuta je potraga za avionom, a spasioci su našli ostatke za koje se se potvrdilo da pripadaju letelici indonežanske kompanije.

Kako prenosi Si-En-EN indonežanski ministar transporta Budi Karia Sumadi je naveo da je u avionu bilo 50 putnika — 43 odraslih i sedmoro dece, kao i 12 članova posade.

Izvor: Si-En-En

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article