Srbija pod vlašću SNS-a živi svojevrsnu inverziju stvarnosti, na šta nas je premijerka Srbije Ana Brnabić podsetila po ko zna koji put.

Naime, premijerka je po uzoru na ‘svog šefa’ stala u zaštitu plaćenih batinaša sa subotnjih protesta, te samouvereno ponavljala da se “bagerista nije zaleteo na narod”, kao i da je policajac u Beogradu, koji je bacio ženu preko ograde na auto-putu “samo radio svoj posao”.

Naprednjaci na sve načine pokušavaju da odbrane neodbranjivo, pa staju u zaštitu nasilnika sa protesta. Prvo je Aleksandar Vučić relativizovao nasilje, govoreći da je “bagerista mogao da prođe čim je želeo”, da bi njegovim stopama krenula i Ana Brnabić, koja svakom izjavom tone sve dublje.

Gostovala je premijerka na televiziji Hepi, gde je odlučila da kaže koju reč o dešavanjima na protestima. I bolje da nije, korisnije za nju bi bilo da je preskočila ovu “mentalnu detonaciju”.

Najpre je Brnabićka krenula da brani bageristu, koji je krenuo ka ljudima i da nije bilo Dragana Milovanovića Crnog, koji je odbranio ljude, ko zna kakve bi bile posledice.

– Bager je išao dva-tri kilometara na sat, polako i kako vi mislite da se on zaleteo među učesnike protesta – rekla je Brnabić, da bi na pitanje voditeljke da li je bagerista član SNS-a, odgovorila da ne zna.

– Ako on čovek treba da krene na posao, a ne krene zbog ljudi koji su blokirali put, i izgubi posao, kome on da se žali – pitala je Brnabić, komentarišući snimak iz Šapca koji je deljen na društvenim mrežama, a na kome se vidi da bager sa vozačem i osobom koja stoji pored kabine i snima blokadu puta, da bi kasnije usledila tuča između jednog demonstranta i osobe koja je snimala.

– Svim ostalim ljudima oni brane Ustavom zagarantovanu slobodu – slobodu kretanja i to je fašistoidno ponašanje – rekla je Brnabić o subotnjim blokadama širom zemlje.

Neke organizacije koje su učestvovale u protestima nazvala je “profesionalnim protestantima” i ocenila da te demonstracije “nemaju veze sa borbom za zaštitu životne sredine”.

– Imali smo prilike da vidimo ljude koji učestvuju na svim protestima, organizacije kao što su “Krov nad glavom”, frilenseri ili “Kreni-promeni”, koju plaća Rokfeler fondacija.

Ona je dala “punu podršku policajcu” koji je gurao ljude na auto-putu, a jednu ženu je prebacio preko bankine. Brnabić je rekla da je on “samo radio svoj posao” i njegovu reakciju opisala tako da je policajac “izgurao” ženu sa auto-puta.

– Nikoga nije udario, nikome dlaka sa glave nije falila – pokušao je da zaštiti ustavom zagarantovanu slobodu kretanja – naglasila je premijerka, navodeći da se u sličnim situacijama policija u Francuskoj ili Australiji, koja se, prema njenim rečima “brutalno iživljava” ili “ubije boga u vama”, dok ostali građani kažu: “znate, zakon mora da se zna”.

– Da li stvarno želite da živimo u zemlji gde se merimo ko je jači – upitala je premijerka u jutarnjem programu TV Hepi.

Izvor: Direktno

Uterivanje straha i sadističko iživljavanje glavnog novosadskog policajca

Original Article