Brnabić: Svakog dana razmišljamo o uvođenju novih mera

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će početkom nedelje biti održana nova sednica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Ona je navela da nadležni "svakog dana" razmišljaju o uvođenju novih mera za suzbijanje epidemije.

Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić
Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić

"Gledamo podatke na svaka dva sata…Videćemo šta još možemo da uradimo", rekla je premijerka prilikom obilaska radova na izgradnji autputa Kuzmin-Sremska Rača.

Stav redakcije

Kad se država pridržava epidemioloških pravila – pere ruke

U vezi sa eventualnim dolaskom većeg broja državljana Srbije iz inostranstva uoči novogodišnjih praznika, ona je rekla da se prati epidemiološka situacija u tim državama i da će u skladu sa situacijom, biti donete i odgovarajuće mere.

Vlada Srbije je prethodne nedelja donela nove mere za suzbijanje koronavirusa kojima određeno da će do kraja polugodišta koje se završava 21. decembra stariji osnovci i srednjoškolci nastavu pratiti onlajn.

Prethodnih dana u Srbiji su svakodnevno beleženi sve veći brojevi zaraženih i preminulih od posledica koronavirusa. Juče je u Srbiji je na koronavirus testirano 22.404 osoba, od čega je 7.780 bilo pozitivno, a preminulo je 57 osoba.

Izvor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article