Brnabić: Sutra stiže više od 40.000 Fajzer vakcina, do kraja nedelje očekuje se i AstraZeneka

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će sutra u Srbiju stići više od 40.000 Fajzer vakcina, a da se do kraja nedelje očekuje da stigne i vakcina AstraZeneka.

Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić
Ana Brnabić Foto: Srđan Ilić

"Vakcina ima dovoljno i biće ih za sve građane koji žele da se vakcinišu", rekla je premijerka za TV Prva.

Ona je navela da je 11 odsto punoletnih građana do sada primilo prvu dozu vakcine, a skoro tri odsto i drugu, te da se očekuje da do kraja februara oko 20 odsto punoletnih građana primi makar prvu dozu vakcine.

Brnabić je rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na putu ka graničnom prelazu Tabanovce gde će premijeru Severne Makedonije Zoranu Zajevu u 10 časova uručiti nešto više od 4.000 Fajzerovih vakcina.

Dodala je da će još 4.000 vakcina Srbija pokloniti Severnoj Makedoniji za dve nedelje. Rekla je i da je solidarnost sada najvažnija i da će Srbija pomoći svima kojima može da pomogne.

Brnabić je oštro kritikovala platformu koju je iznela proevropska opozicija.

Potvrdila je da će biti dve platforme za međustranački dijalog jer neke stranke koje se izjašnjavaju kao "slobodarske" misle da neprimereno učešće stranog posrednika i da ona to "apsolutno razume".

"Ima onih koji tražili i prošli put posredovanje EP pa su napustili taj dijalog. Svakako izborni uslovi su mnogo bolji nego kad su oni bili vast i imate neuporedivo veću slobodu medija", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da o drugim predlozima opozicije kao premijerka ne može da govori, ali da će Vlada ispuniti neke preporuke OEBS-a i ODIR-a, ali i ocenila da neki njihovi zahtevi "nemaju smisla".

Kada je reč o borbi protiv kriminala, premijerka je obećala da će ona biti završena do kraja.

"Ovo je bio jak udarac mafiji, ali bio je prvi. Ići ćemo dalje, svaki dan imamo sve više dokaza i ići ćemo do kraja. Naš fokus je sada nakon što smo priveli ove zveri da otkrijemo sve ljude koji su primali platu i budžeta i trebalo da rade za građane, a radili su za mafiju i organizovani kriminal", rekla je Brnabić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article